2023.11.27 13:59
Olvasási idő 0:34
Maier Péter

Ismét klinikai ellátásra szorult a Nemzetiben megsérült Szász Júlia

KULTÚRA SZÍNHÁZ

Mellkasi sérülése miatt újabb beavatkozást igényelt a Nemzeti Színház színésze.

Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia. A Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát, írja hétfői közleményében az intézmény.

A színésznőt a baleset napján, november 12-én már megműtötték egyszer, majd néhány nappal később hazaengedték. A Semmelweis közlése szerint az újabb orvosi ellátást követően hamarosan otthon folytathatja a gyógyulást.

Szász Júlia színésznő Forrás RTL

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó akkor sérültek meg, amikor a Rómeó és Júlia egyik péntek esti előadása közben a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről több métert zuhantak hátrafelé. Mindkét színészt azonnal kórházba kellett szállítani.

A Nemzeti Színházban történt balesetet követően Vidnyánszky Attila – aki 2017 óta vezette az intézményt – lemondott a teátrum vezetéséről, ám ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter egyelőre nem fogadta el. Közlése szerint a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultáig Vidnyánszky „maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait“.