2024.3.8 13:44
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

Pierce Brosnan szerint Cillian Murphy csodás James Bond lenne

FILMEK + SOROZATOK CILLIAN MURPHY FILMEK JAMES BOND PIERCE BROSNAN

A csütörtök esti Oscar Wilde-díjátadón a BBC Pierce Brosnan véleményét kérte ki arról, hogy szerinte melyik színésznek kellene megkapnia James Bond szerepét Daniel Craig 2021-es visszavonulása után.

Pierce Brosnan, az egykori James Bond újabb jelölttel bővítette a potenciális 007-es ügynökök listáját. A csütörtök este Los Angelesben megrendezett Oscar Wilde-díjátadón Brosnan a BBC kérdésére árulta el, szerinte melyik színésznek állna a legjobban az egykor általa is megformált titkosügynök szerepe.

Oppenheimer Forrás UIP-Duna Film

A brit kémet legutóbb, 2006 és 2021 között, Daniel Craig alakította, az ikonikus karaktert életre keltő következő színészt azonban továbbra is keresik. Pierce Brosnan szerint az Oscar-díj várományos Oppenheimer címszerepét alakító Cillian Murphy kiváló munkát végezne James Bondként, őfelsége titkosszolgálatában.

Brosnan 1995-től 2002-ig négy alkalommal, az Aranyszem, A holnap markában, A világ nem elég és a Halj meg máskor című filmekben bújt Bond bőrébe, majd átadta a stafétát Craignek, aki öt filmben testesítette meg a karaktert. A szerep viszont jelenleg betöltetlen, ugyan felmerült már Aaron Taylor-Johnson, Regé-Jean Page és Henry Cavill neve is, egyelőre egyik színész sem jelentette be, hogy leszerződtették volna Bondként.

Cillian Murphy ugyan a Birmingham bandájában Thomas Shelbyként nyújtott alakításával robbant be a köztudatba, de karrierje az Oppenheimerben nyújtott, Oscar-díjra jelölt alakításával kapott igazán szárnyra. Az ír színész már a BAFTA, a Golden Globe és a SAG elismeréseit is elnyerte ebben a szezonban, vasárnap pedig az is kiderül, hogy az amerikai filmakadémiától megkapja-e a legjobb színésznek járó Oscar-díjat.