2024.3.8 10:04
Olvasási idő 0:43
Krajnyák Petra

Megtalálták a Fénydóm ellopott lézerpadlóját

KÖZÉLET BUDAPEST BŰNÜGY FÉNYDÓM

A budapesti Biodómban megrendezett fénykiállításról pár nappal a megnyitás után lopták el a lézerpadlót.

A zuglói rendőrök négy napon belül megtalálták a fényművészeti kiállítás ellopott lézerpadlóját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság négy napon belül visszaszerezte a budapesti Fénydóm lézerpadlóját.
A zuglói rendőrök négy napon belül visszaszerezték a Fénydóm lézerpadlóját. Forrás Budapesti Rendőr-főkapitányság / Police.hu

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, a Fénydóm szervezői hétfőn ultimátumot adtak a tolvajnak: azt írták, ha még aznap visszakapják az ellopott lézerpadlót, nem tesznek feljelentést. Az elkövető azonban nem jelentkezett, ezért feljelentésre került.

Kiemelt tartalom
Pénteken nyitott a Fénydóm, de már el is loptak egy lézerpadlót a kiállításról Pénteken nyitott a Fénydóm, de már el is loptak egy lézerpadlót a kiállításról 2024.3.4 13:58

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint lopás gyanúja miatt indítottak nyomozást egy ismeretlen tettes ellen, aki vasárnap este kilenc óra körül vitte el a két lézereszközt a Fénydómból.

A rendőrség szerint egy látogatói csoport tartózkodott a lézerek közelében, majd egyikük odalépett, a kivetített fény váratlanul megszűnt, a berendezéseknek pedig nyomuk veszett. A zuglói nyomozók azonosították a lopással gyanúsítható 40 éves férfit, akinek a lakásán csütörtökön megtalálták és lefoglalták a két lézereszközt.

A férfi beismerő vallomást tett és sajnálatát fejezte ki. A lefoglalt eszközöket a rendőrség visszajuttatta a tulajdonosnak, így március 17-ig újra az eredeti formájában látogatható a Fénydóm, ahol 17 óra és 22 óra között különleges fényművészeti alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók.

A fényművészeti kiállítást ugyanaz a csapat szervezi, amelyiknek az Inota Fesztivált is köszönhetjük. Az esemény előző heti sajtóbejárásán a Refresher is részt vett:

Kiemelt tartalom
„Ez a műfaj eddig az undergroundban működött“ – Megnéztük a Fénydómot az állatkerti Biodómban💡 „Ez a műfaj eddig az undergroundban működött“ – Megnéztük a Fénydómot az állatkerti Biodómban💡 2024.3.1 18:28