2024.3.7 16:45
Olvasási idő 0:59

The Rose-koncert lesz Budapesten

ZENE BUDAPEST BUDAPEST ARÉNA DÉL-KOREA KONCERT

A dél-koreai banda hamarosan a Budapest Arénában lép fel. Még nem késő beszerezni a jegyeket.

A megalakulása óta izgalmas koncertjeiről híres The Rose egy koreai indie rock banda, ami négy tehetséges zenészből áll: Woosung énekes-gitárosból, Dojoon több hangszeren játszó zenész-énekesből, Jaehyeong basszusgitárosból és Hajoon dobosból.

Forrás The Rose

A zenekar hamar Korea egyik legkeresettebb bandájává vált, kritikusok által is elismert albumokat jelentettek meg, amelyek világszerte rajongókat szereztek. Kötelező katonai szolgálatuk miatt 2019-ben azonban a bandatagok közül hárman is átmeneti szünetet tartottak a karrierjükben, ami alatt Woosung sikeres szólókarriert folytatott, sikeres lemezeket adott ki, és telt házas világ körüli turnékat folytatott.

A kitartó rajongók örömére a zenekar újra összeállt Woosung egyik dél-koreai fellépésén 2022-ben. Az újraegyesülés eredménye a Heal című albumuk lett, amit a zene átalakító ereje ihletett, valamint a rajongóik és saját maguk által megosztott történetek. A lemez a negyedik helyig jutott a Billboard Heatseekers listáján, a Heal Together nevű világ körüli turnéjuk pedig már tömegeket vonzott. Tehetségüket több díjjal is jutalmazták, köztük 2019-ben a Nemzetközi K-Music Awards legígéretesebb előadónak járó díjával, valamint az év zenekara díjjal a 2022-es Prêmio K4US-n.

Indulásukkor ötletes, új hangzással jelentkeztek, lenyűgöző koncertjeik révén pedig gyorsan népszerűvé váltak. A The Rose érzelmek és hangok egybegyúrásával használja a világos és sötét elemeket, megragadva a zenéjüket meghatározó dualista lényeget, de rendkívül fontos számukra a rajongóikkal való személyes kapcsolattartás is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Rose | 더로즈 (@official_therose) által megosztott bejegyzés

A koreai csapat a Dawn To Dusk nevű turnéja keretein belül március 17-én, jövő vasárnap, a Budapest Arénában is látható lesz. Jegyek még kaphatók a LiveNation és a Funcode oldalain keresztül.