2024.3.5 14:56
Olvasási idő 0:39
Szöllősi Anna

Taylor Swift egy miniszterelnöki megállapodás miatt csak Szingapúrban ad idén koncertet Délkelet-Ázsiában

ZENE ÁZSIA KONCERT TAYLOR SWIFT TURNÉ

A szingapúri kormány nem kevés pénzt fizethetett az énekesnőnek azért, hogy az "Eras Tour" egyetlen délkelet-ázsiai állomása Szingapúr legyen.

Szingapúr miniszterelnöke, Li Hszien Long megerősítette a korábban felröppent pletykákat, amelyek szerint exkluzív egyességet kötött Taylor Swift stábjával. Ennek értelmében országa lesz az énekesnő délkelet-ázsiai Eras turnéjának egyetlen állomása, ahol viszont mindjárt hat telt házas koncertet is lenyom – írja a Guardian.

„Az ügynökségeink egyezséget kötöttek vele, hogy Szingapúrba jöjjön fellépni, és ez legyen az egyetlen délkelet-ázsiai állomása“ – mondta Li egy ausztráliai sajtótájékoztatón. Hozzátette: szerinte a megállapodás sikeresnek bizonyult, azt egyáltalán nem tartja barátságtalan lépésnek a szomszédos országokkal szemben.

A kissé szürreális hírt még Thaiföld miniszterelnöke, Szretta Tavizin kezdte el terjeszteni a múlt hónapban, aki azt állította, több milliárd dollár üti Swift markát koncertenként. A politikus szerint az AEG koncertszervező iroda arról tájékoztatta őt, hogy Swiftnek fellépésenként 2-3 millió dollárt (körülbelül 729 millió – 1 milliárd 9 millió forint) ajánlott fel a szingapúri kormány, ha a környéken csak náluk lép fel.

 
Li Hszien Long azt is elárulta, hogy a Swiftnek kiperkált kizárólagosságra ösztönző összeget állami pénzekből – egészen pontosan a turizmus járvány utáni újjáépítésére létrehozott kormányzati alapból – finanszírozták.