A cikk a Skechers megbízásából készült.
2024.3.5 13:59
Olvasási idő 1:25

Vexx vizuális művész és a Skechers funky kollaborációjától úgy érezzük, tényleg megjött a tavasz

Vexx vizuális művész és a Skechers funky kollaborációjától úgy érezzük, tényleg megjött a tavasz
Forrás Skechers x VEXX
DIVAT CIPŐK SKECHERS SNEAKER

A Skechers egyesíti erőit Vexx-szel, a híres vizuális művésszel, aki nemcsak a digitális térben képviselteti magát, de 26 éves korára három kontinens galériáit és múzeumait hódította meg.

A márka Visual Artist Series sorozatának legújabb együttműködését, a Skechers x Vexx kollekciót az alkotó világszerte ismert, jellegzetes, vibráló „firkái” dobják fel, amik megjelennek a férfiak és nők számára készült lábbeliken, ruházati cikkeken és kiegészítőkön.

A Skechers Visual Artist Series harmadik kapszulája, a Skechers x Vexx a hipnotikus Skechers x Jen Stark cseppmintákat és az eklektikus Skechers x Ricardo Cavolo kollaborációkat követi a sorban. A „hordható” művészeti galéria az alkotók egyedi dizájnját mutatja be különféle Skechers-termékeken a 2024-es év során. 

„Művészként számomra mindig is elsődleges volt, hogy kompromisszumok nélkül alkossak, a Skechers pedig ezt a filozófiát ünnepli. A brand különféle művészekkel működik együtt, és megadja nekik a felfedezés szabadságát.“

Egy ekkora márkánál egyedülálló, hogy teret ad a független alkotóknak, akik új irányba vihetik el a kollekcióikat. A cipőket vászonként használni szuperizgalmas, ha arra gondolunk, a legkülönfélébb emberek sétálnak a művészetedben – ez a gondolat üdítő és inspiráló.

– mondta el Vexx. 

„Kimagasló tehetsége és magával ragadó tervei mindenkit beszippantottak, a gyűjtőktől és kereskedőktől kezdve a galériákon, aukciós házakon át egészen a múzeumokig. A munkájával díszített cipőink lehetőséget biztosítanak a Vexx-rajongók számára, hogy a művész képzeletében éljenek, lélegezzenek és sétáljanak. Tudjuk, hogy ezek is visszhangra találnak majd, mint minden művészi vászon, amihez nyúl“ – vélekedett róla Michael Greenberg, a Skechers elnöke. 

A Vexx és Skechers közös kollekciója.
A Vexx és Skechers közös kollekciója. Forrás Skechers

Kicsoda Vince Okerman, vagyis Vexx?

A világ által Vexx néven ismert Vince Okerman generációjának egyik népszerű művésze, akinek jellegzetes „firkái“ hozták meg a sikert. A belga származású alkotó főleg a rajzfilmekből és a popkultúrából inspirálódik, és olyan nagy posztmodern mesterek munkájából, mint Keith Haring. Vexx 16 évesen indította útjára karrierjét, és kezdte el megosztani egyedi alkotásait az interneten. Művészetével azóta meghódította a social media platformokat, és mára több mint 3,8 millió követővel büszkélkedhet a YouTube-on, az Instagramon és a TikTok-on.

Kiemelt tartalom
Havi sneakerjelentés: Ezek április legelvetemültebb cipőmegjelenései Havi sneakerjelentés: Ezek április legelvetemültebb cipőmegjelenései 2024.4.11 19:05

Vexx nevéhez számos projekt köthető a színes, kézzel rajzolt illusztrációktól kezdve a New York, Los Angeles és London utcáit díszítő street artig. Munkái Peking, New York, Milánó, Brüsszel és Los Angeles galériáiban is feltűntek, de képviseltette magát az amszterdami Moco Múzeumban rendezett MOON kiállításon, olyan művészek sorában, mint Basquiat, Warhol, Kusama, Kaws és Banksy.

A Skechers x Vexx limitált kiadású lábbeli-, ruházati és kiegészítő kínálata elérhető a skechers.hu weboldalon!