2024.2.25 14:27
Olvasási idő 0:28
Szöllősi Anna

Húsos kávét dobott piacra a Starbucks

GASZTRO KÁVÉ KÍNA STARBUCKS

Ha azt gondoltad, hogy már a Starbucks olívaolajos itala is a gasztronómia meggyalázása, akkor a kávézólánc újabb, igencsak pikáns dobása valószínűleg tényleg kiveri a biztosítékot.

A seattle-i székhelyű kávéóriás nemrég olívaolajos kávéval dobbantott az olasz piacon, most pedig egy limitált kiadású, sertéshúsos tejeskávéval álltak elő a kínai üzletekben a február 10-én kezdődő holdújév alkalmából – írta meg a 24.hu. 

A furcsa ital a presszó és a Dongpo módra elkészített sertéshús szósz kombinációja, és a Lucky Savory Latte (Bőséges év sós tejeskávéja) fantázianevet kapta. A pikáns mártáson, a kávén és a gőzölt tejen kívül egy vékony szelet sertéshús is fontos összetevője a kávékülönlegességnek.  

„A húsevés jólétet jelent a következő évben” – írta a sanghaji Starbucks Reserve Roastery néhány fotó kíséretében Kína legnépszerűbb közösségi oldalán, a Weibón.

Kiemelt tartalom
A Starbucks-nak sikerült a lehető legolaszosabb italt megalkotnia: jön az olívaolajos kávé A Starbucks-nak sikerült a lehető legolaszosabb italt megalkotnia: jön az olívaolajos kávé 2023.2.22 17:58

A 68 kínai jüanba, azaz 9,50 dollárba (kb. 3400 forint) kerülő, disznóhús ízű tejeskávé minden kínai üzletben elérhető, összesen 785 Starbucksban kóstolható meg.

Húsos kávét dobott piacra a Starbucks
Forrás Starbucks