2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Gasztro
Szécsi Krisztián
2023.2.22 17:58
Olvasási idő  0:57

A Starbucks-nak sikerült a lehető legolaszosabb italt megalkotnia: jön az olívaolajos kávé

A világhírű kávébrand szerint az egészségtudatos kávérajongóknak is kedvezhet az ital.

Szécsi Krisztián
2023.2.22 17:58 Olvasási idő  0:57
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A hableányos logójáról ismeretes kávélánc, a Starbucks a héten dobbant legújabb italával, az Oleato-val, mely termékcsalád a Starbucks mintegy két tucat olaszországi üzletében lesz elérhető. A csizmaalakú országon kívül, az Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és a Közel-Keleten is kapható lesz az új kávé, de a bevezetés pontos dátumáról még nem árultak el részleteket.

 

Forrás: Starbucks

 

Az oleato olaszul annyit tesz: olajos. A név mögötti jelentés körülbelül le is fedi az itallal kapcsolatos minden újítást, hiszen ezúttal a titkos hozzávalót az olívaolaj jelenti.

 

Az ötlet maga Howard Schultz leköszönő vezérigazgató nyári olaszországi útja nyomán született, ahol személyesen is láthatta, milyen fontos szerepet tölt be a szicíliaiak életében az olívaolaj. Ő maga is beépítette napi étkezésébe a bogyós növény fogyasztását, sőt, elkezdett olívaolajat inni a napi kávé mellé. És voilà: máris kaptunk egy új kávéélményt.

 

Forrás: David Lees / Contributor

 

A kezdetekben csupán a brand caffé lattéjében és iced shaken espressójában lesz elérhető. A Partanna olívaolajat zabtejjel párolják a lattéhoz, majd a jeges eszpresszó italba rázzák, és végül vaníliás édes tejszínhabba keverik, hogy létrehozzák az aranyszínű habot, amely a hideg italok tetejére kerül.

A kanalanként adagolt olaj külön is rendelhető lesz, hogy minden kávéőrült megalkothassa az ízlésének megfelelő italt.

Gazdagabbá teszi a kávéízét - nyilatkozta Brady Brewer, a Starbucks marketingvezetője az Oleato kapcsán. 

 

Az Oleato italok az egészségtudatos kávézók számára is vonzónak tűnhetnek, hiszen tanulmányok szerint az olívaolaj fogyasztása csökkentheti a gyulladást és segítheti a szív egészséges működését. Hírességek, mint Kourtney Kardashian szintén támogatják, sőt, egyenesen esküsznek az olívaolaj napi fogyasztására.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: cnbc.com Thumbnail:  Starbucks
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában gasztro
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra