2024.2.23 14:50
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

Fél év után újranyit és ingyenes programokkal kárpótol minket a bécsi Hundertwasser Múzeum

UTAZÁS AUSZTRIA BÉCS KIÁLLÍTÁS MÚZEUM

Bő féléves felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet környezet- és látogatóbaráttá alakították, továbbá felfrissítették az állandó tárlatot is.

Négynapos ingyenes programsorozattal ünnepli újranyitását február 29. és március 3. között a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított kiállítóhely még tavaly júniusban zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A néhány hónapig tartó felújítás során modernizálták a szellőző- és fűtési rendszert, hidrotermikus energiára álltak át. Ezzel a lépéssel 75 százalékkal csökkentették az energiafelhasználást a korábbi, klimatizálást is igénylő megoldáshoz képest. Kibővítették továbbá az előcsarnokot, akadálymentesítették a bejáratot, valamint harminc év után átrendezték az állandó kiállítást. Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti vízói kerültek.

A Kunst Haus Wien épülete Bécsben. Forrás Herbert Schwingenschlögl / Kunst Haus Wien / Wikipedia

A négynapos nyitóünnep február 29-én, jövő csütörtökön, 18:30-kor, ingyenes tárlatvezetéssel veszi kezdetét, amely zenés programmal folytatódik a szintén megújult múzeumi kávézóban. Hétvégén, március 2-án és 3-án, a családoké a főszerep: ingyenes workshopokon lehet méhecskehotelt készíteni és zoknit kötni, és a hagyományos tárlatvezetés mellett lesz tárlatvezetés jelnyelven is. A közönségtalálkozón pedig szó lesz többek között a fenntartható dizájnról, a komposztvécéről, a növényi víztisztításról és a víz körforgásáról.

Kiemelt tartalom
Bécsi kiruccanást tervezel? Jobb, ha tudod: idén már nem nyit ki a város emblematikus múzeuma Bécsi kiruccanást tervezel? Jobb, ha tudod: idén már nem nyit ki a város emblematikus múzeuma 2023.6.2 15:20