2024.2.23 11:19
Olvasási idő 0:29
Szöllősi Anna

Eltúlzott jelmezek és bénázó karakterek: film készül a Borderlands videójátékból, amibe most bele is nézhetünk

FILMEK + SOROZATOK ADAPTÁCIÓ ELŐZETES FILMEK VIDEÓJÁTÉK

Tíz éve jelentették be a "Borderlands" filmadaptációját, ami idén végre látható lesz a mozikban, és most egy előzetes is befutott hozzá.

Már 15 éve, hogy a Gearbox Software az első Borderlands-videójátékkal útjának indította a Borderlands-sorozatot. Az akció-szerepjáték az elmúlt években két folytatást és számtalan spinoffot kapott, 2015-ben pedig egy filmadaptációt is bejelentettek. A forgatási munkálatok 2021 júniusában befejeződtek, közel egy évtizednyi várakozás után pedig a rajongók megkapták a Borderlands-film első, akciódús előzetesét.

Az egészen poénos, háromperces trailerben olyan – látszólag diszfunkcionális csapatot alkotó – színészek csapnak össze a banditákkal a Pandora nevű bolygón, mint Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu vagy Jack Black. Az eltúlzott jelmezeket és a karakterek bénázását elnézve kicsit olyan érzésünk van, mintha a film inkább a játék paródiája lenne. 

Az Eli Roth által rendezett filmet augusztus 9-én mutatják be az amerikai mozikban, a hazai premierről azonban egyelőre nincsen információ.