2024.2.23 8:48
Olvasási idő 0:55
Szöllősi Anna

Meghívó a személyes káosz ünneplésére: Budapestre érkezik a Halflives

Meghívó a személyes káosz ünneplésére: Budapestre érkezik a Halflives
Forrás Linda Battilani
ZENE DÜRER KERT HALFLIVES KONCERT

A Linda Battilani köré épülő Halflives zenekar március 14-én Budapestre jön, hogy bemutassa legutóbbi anyagát.

A Linda Battilani énekes-dalszerző köré épülő alternatív rockzenekar, a Halflives
tavaly nyáron jelentette meg Inferno című EP-jét, amelyben az elmúlt néhány év érzelmi
zűrzavarait dolgozzák fel kreatív formában, a zenekar első saját turnéján
pedig élőben is hallhatjuk ezeket a dalokat a Dürer Kertben.


A Halflives legutóbbi anyaga, az Inferno, a pop és a 2000-es évek közepének alternatív rock nosztalgiája között félúton helyezkedik el kislemeze. Az ötdalos anyag azt az érzelmi zűrzavart dolgozza fel, amit Linda Battilani énekes-dalszerző az elmúlt néhány évben átélt.

„Az Infernót a személyes fejlődésemként ünneplem, mind művészként, mind a mentális egészségem tekintetében“ – mondja Linda Battilani, amikor a lemez mögötti kreatív folyamatról mesél, amelyet úgy élt meg, mint egy önmagát felszabadító, határtalan, a határokat feszegető, önmagát újra felfedező folyamatot.

Ez az én módszerem arra, hogy azt mondjam: leszarom az egészet.

A Halflives zenekar célja, hogy közösséget építsen, kiutat kreáljon az érzelmek számára és hogy – a frontember szavaival élve – zenét írjanak a kívülállóknak, az elutasítottaknak és azoknak, akik úgy érzik, kirekesztettek. Zenéjük énekelhető himnuszok gyűjteménye, egy meghívás a személyes káosz kifejezésére, az egység üzenete és a rugalmasság ünneplése.

Kiemelt tartalom
Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben 2024.4.4 12:30

A Halflives ezekkel az üzenetekkel felvértezve indul el első önálló turnéjára 2024. februárjában, az Inferno dalaival pedig hozzánk is elérnek március 14-én a Dürer Kertben.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!