2024.2.23 10:00
Olvasási idő 1:52
Maier Péter

PREMIER: „Ráér, hogy fájjon“ – Y2K-hangzás és veszélyes red flagek köszönnek vissza Böbe új dalában

PREMIER: „Ráér, hogy fájjon“ – Y2K-hangzás és veszélyes red flagek köszönnek vissza Böbe új dalában
Forrás Böbe
ZENE BÖBE MAGYAR ZENE PREMIER

Mind tudjuk, milyen az, ha látszanak az intő jelek, de nem törődünk velük, mert jobban esik élvezni az aktuális helyzetet. A két lábon járó red flagekről énekel új dalában Böbe, aki egy nosztalgikus, mégis trendi hangzásvilágba helyezte bele a témát.

Tavaly szeptemberben jelent meg Egymás otthona című EP-je, de nem vonult hosszú pihenőre Böbe (saját átírásában: BÖBE), aki legújabb dalában Britney Spearst idéző Y2K-hangzásvilággal és az intő jelekről, avagy a red flagekről szóló érzékletes szöveggel tér vissza. A Redflag című szám, amelyhez izgalmas, vizuális háttérpromót talált ki az énekesnő, nálunk, a REFRESHER Magyarország oldalán hallható először.

A Redflag hangszerelésében is reflektál a szöveg tartalmára, elég, ha az intrót meghallgatjuk, amely egy környi, rejtelmes vonósszólamot tartalmaz. Olyan, mintha egy horrorfilm sound effectjét hallanánk, mielőtt valami nagyobb baj történik. A folytatás ugyanakkor egészen mást hoz: egy 2000-es évek r'n'b-jét idéző táncos beatet, amely amellett, hogy nosztalgikus, kifejezetten trendi is – elég, ha a tavalyi év egyik legnagyobb slágerére gondolunk, amit The Weeknd, Madonna és Playboi Carti készítettek az Idol című sorozathoz. 

Böbe szeret a „make your tragedies a work of art“ mentalitás jegyében alkotni, ezáltal a rossz élményeit dalszövegek formájában feldolgozni és elengedni. A negatív tapasztalatok megosztását azért is tartja fontosnak, mert ezáltal éreztetheti a hallgatóival, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal.

böbe
Böbe Forrás Böbe

Az énekesnő Usztics Pepe producerrel dolgozik együtt következő EP-jén, akivel hamar egymásra hangolódtak. A közös munka gyümölcse négy dal lett, amelyből elsőként a Redflaget hallhatja szélesebb közönség. Arra a zenei korszakra, amely a dalt inspirálta, Böbe így emlékszik vissza:

Pont ebben az időszakban voltam általános iskolás, és nagy hatással volt rám például Britney Spears, a Bratz babák vagy az akkori divat. Már az előző EP-m kreatívjai, és a hozzá készült fotók is ezt a vibe-ot hozzák. Ezt szerettem volna folytatni az új anyagnál is.

A "Redflag" című dalhoz tervezett Böbe-baba Forrás Böbe / Rósz Ann

A Bratz babák egyébként a készülő EP vizuális megjelenését is nagyban inspirálták, ráadásul egy izgalmas promókoncepcióhoz is ihletet adtak. Minden dal borítójához készül ugyanis egy virtuális Böbe-baba, amelyet Rósz Anna grafikus tervezett, és amely az adott szerzemény hangulatának és sztorijának megfelelően van felöltöztetve. Így például a kislemez beharangozójánál, a dalhoz tartozó játékbaba egy kis piros zászlót kapott kiegészítőként. A figurák egyébként nemcsak arculati szempontból lényegesek, plusz jelentéstartalom is társítható hozzájuk:

Azért szerettem volna ezt a koncepciót, mert egyrészt nagyon szeretem, ha társul egy vizuális sztori a számaimhoz. Másrészt azt gondolom, hogy manapság már-már termékként tekintenek az emberek a dalokra, és ez a koncepció ennek is állít egy pici görbe tükröt, hiszen a dalokat úgy promózom, mintha magukat a babákat próbálnám eladni

– fogalmazza meg Böbe a koncepciót, amellyel korunk zeneiparának működését is szerette volna megpiszkálni. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

BÖBE (@bobemusicofficial) által megosztott bejegyzés

Ami az énekesnő terveit illeti, tartalmas évre készül: kollaborációkat tervez más előadókkal és kilátásban van számos koncert is. Nem beszélve a már említett új dalokról, amelyeket a közeljövőben egyesével fog kidobálni, újra és újra megpedzegetve azt a zenei világot, amelyben hallhatóan nagyon otthonosan érzi magát.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!