2024.2.13 14:39
Olvasási idő 1:26
Masszi-Rigó Csilla

Kate Winslet annyira gyűlölte a Titanic körüli felhajtást, hogy évekig nem vállalt nagy szerepeket

ARCOK KATE WINSLET SZÍNÉSZEK TITANIC

A "Titanic" női főszereplője megrázó őszinteséggel beszélt a film sikerét követő időszakról.

Bár a Titanic a filmtörténelem egyik leghíresebb alkotásra, Kate Winslet mégis gyűlölte azt a felhajtást és hírnevet, amit a film adott neki közvetlenül az 1997-es megjelenés után. A színésznő a Net-a-Porternek adott interjújában elmondta: a Titanic sikere után direkt választott kisebb, független filmes szerepeket. 

A Titanic 11 Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó díjat, és minden idők legnagyobb bevételt hozó alkotása lett, amely világszerte egymilliárd dolláros bevételt hozott. Kate Winslet mindössze 22 éves volt, amikor világhírnévre tett szert, kezdő színésznőként pedig nemigen tudta, hogyan kezelje a hirtelen jött sikert. 

Forrás GettyImges / Mike Marsland

„Úgy éreztem, hogy egy bizonyos módon kell kinéznem, vagy egy bizonyos dolognak kell lennem, és mivel a média akkoriban jelentősen behatolt a mindennapjaimba, elég kellemetlen volt az életem akkoriban” – mondta. Winslet szerint a fiatal nők ma már sokkal jobban ki tudnak állni magukért, ő viszont rendszeresen kapott megjegyzéseket az újságíróktól. 

A Titanic után az újságírók állandóan azt mondogatták, hogy 'bármit csinálhatnál, mégis ezeket a kis munkákat vállalod el'... Én pedig úgy voltam vele, hogy 'ja, bazdmeg, arra mérget vehetsz, mert képzeld, híresnek lenni borzalmas'. Persze hálás is voltam, hiszen a húszas éveim elején jártam, és tudtam venni magamnak egy lakást. De nem akartam állandóan követve lenni.

A színész 2022-ben a Happy Sad Confused podcastban mesélt arról, mennyi bántást kapott a teste miatt, ezeket a megjegyzéseket pedig főként a film vége éltette, a nézők ugyanis sokáig azt vitatták, elfért volna-e Jack Rose mellett az úszó ajtószekrényen, és vajon túlélhette-e volna DiCaprio karaktere is a katasztrófát, ha nem hűl ki teljesen a hideg vízben. 

Kiemelt tartalom
A könnyű nőcskétől Frankenstein feminista menyasszonyáig – Portrénk Emma Stone-ról A könnyű nőcskétől Frankenstein feminista menyasszonyáig – Portrénk Emma Stone-ról 2024.2.6 19:27

„Úgy tűnik, túl kövér voltam. Miért voltak ilyen gonoszak velem? Annyira gonoszak voltak. Kurvára nem is voltam kövér” – fakadt ki Winslet. Ezután így folytatta: „Bárcsak azt mondtam volna az újságíróknak, hogy ne merészeljetek így bánni velem. Fiatal nő vagyok, a testem változik, most alakul, én pedig rendkívül bizonytalan vagyok, rettegek, ne tegyétek ezt még nehezebbé, mint amilyen már most is. Ez zaklatás, és a bántalmazás határát súrolja.”

Kate Winslet szerint bár a híres emberek olyan bántásoknak vannak kitéve, amelyekkel egy fiatal, sebezhető embernek nehéz megbirkóznia, szerinte valamennyivel jobb irányba változtak a dolgok a filmiparban, és az ügynököket már nem azzal hívják fel a castingosok, hogy hány kilós a színész.