2024.2.10 21:00
Olvasási idő 0:53
Hering András

Lilu: Ennek az egész ügynek egy fontos tanulsága, hogy mekkora szükség van a független újságírásra

KÖZÉLET NOVÁK KATALIN

A műsorvezető az Instagramon mondta el véleményét Novák Katalin lemondása kapcsán.

A múlt héten a 24.hu is megírta, hogy Novák Katalin kegyelemre méltónak találta a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben, sőt megírt egy hamis vallomást is az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel.

Később a történtekkel kapcsolatban az ATV tett fel kérdéseket a köztársasági elnöknek, aki a Sándor-palotában, az örmény államfővel tartott sajtótájékoztatót.

Novák válaszára Lilu is reagált az Instagram-oldalán, egy korlátozott ideig elérhető posztban fejtette ki gondolatait.

Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília, és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó. Mindenki elítéli. Mindenki. Jobbos, balos, bárki. Az úgynevezett emberek. Azt akarom hinni, mi még azok vagyunk. És ebben összezárunk. Mindenki. Ugye így lesz? Ugye? Megosztó… baszki…

– zárta sorait a műsorvezető.

Novák Katalin szombati lemondása kapcsán Lilu személyes közösségi oldalán, egy Instagram-Storyban újra kifejtette véleményét a kegyelmi ügybe belebukott köztársasági elnök kapcsán:

Ennek az egész ügynek egy fontos tanulsága, hogy mekkora szükség van a független újságírásra!! Szerintem ez egy jó pillanat, amikor ezt felismerjük, és támogatjuk őket. Pl a 444-et, akik most is tették a dolgukat.

- utalva arra, hogy Kaufmann Balázs, a 444. hu újságírója 2024. február 2-án írta meg: Novák Katalin a pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményért elítélt igazgatójának bűntársának.