2024.2.9 14:59
Olvasási idő 1:09
Kovács M. Dávid

Sziget: Azahriah annyit keres majd a nagyszínpados koncertjével, mint bármelyik nemzetközi fellépő

ZENE AZAHRIAH FESZTIVÁL KONCERT SZIGET

Azahriah kiemelt időpontban lép fel az idei Szigeten, gázsija pedig a külföldi sztárokéval vetekszik – legalábbis erre utal, amit Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője nyilatkozott a tévében.

„A Sziget mindig is törekedett arra, hogy a magyar fellépőknek olyan gázsit adjon, ami korrekt. Abban a sávban, ahol most Azi fellép, olyan gázsival fog fellépni, mintha bármilyen nemzetközi fellépőt hívnánk meg“ – árulta el a Tények stábjának Azahriah nagyszínpados koncertje kapcsán Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője.

Azahriah (Baukó Attila) koncertje a 2023-as Strand Fesztiválon.
Azahriah (Baukó Attila) koncertje a 2023-as Strand Fesztiválon. Forrás Vasvári Tamás / MTI

Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, Magyarország legtöbbet hallgatott könnyűzenei előadója idén kiemelt időpontban, közvetlenül az aznapi headliner előtt koncertezik a Sziget nagyszínpadán. Ebben a műsorsávban majdnem tíz éve nem lépett fel hazai előadó a fesztivál központi, első számú helyszínén.

A Nagyszínpad esti sávjaiba – a közönségünk kívánságlistája alapján – jellemzően nemzetközi előadókat szoktunk meghívni. Azahriah tehetsége, eddigi sikerszériája és elképesztő rajongótábora azonban most az élbolyba tolt egy olyan magyar sztárt, aki méltán foglal helyet a Nagyszínpad kiemelt sávjában

– fogalmazott korábban a Sziget főszervezője.

Kádár Tamás a gázsi összegét – érthető okokból – nem nevezte meg, a szervezők az egyes megállapodások részleteit ugyanis általában nem árulhatják el. Ennek ellenére volt már arra példa, hogy egy-egy headliner gázsija kitudódott. A Blikk információi szerint a tavalyi Sziget legdrágább fellépője Billie Eilish lehetett, aki akár 600 millió forintnak megfelelő dollárt is kérhetett a koncertjéért. A lap szerint tavaly a legnagyobb nevek mind százmilliós nagyságrendű gázsit kérhettek a fellépéseikért. Azahriah esetében a Puskás-fellépések kapcsán korábban szintén több százmilliós gázsiról lehetett olvasni.

Kiemelt tartalom
Ezekre az előadókra, számokra és albumokra pörgött a magyar 2023-ban Ezekre az előadókra, számokra és albumokra pörgött a magyar 2023-ban 2024.1.26 11:19

Ahogy múlt héten kiderült, Azahriah a három májusi stadionkoncert után az ausztriai Nova Rock fesztiválon is fellép majd, amelynek legnagyobb fellépői idén a Green Day, a Bring Me The Horizon, a Måneskin, az Avenged Sevenfold, a Billy Talent, Avril Lavigne és Alice Cooper lesznek. Azahriah mellesleg az osztrák rockfesztivál első magyar fellépője is egyben, akit június 14-én, pénteken, lehet majd Nickelsdorfban elcsípni – azon a napon, amelyiken a Pendulum, a Parkway Drive, a Machine Head és az Avenged Sevenfold is koncertezik.

Kiemelt tartalom
Azahriah a Maneskin és a Green Day mellett lép fel a legnagyobb osztrák rockfesztiválon Azahriah a Maneskin és a Green Day mellett lép fel a legnagyobb osztrák rockfesztiválon 2024.2.6 13:34