2024.2.1 12:07
Olvasási idő 0:54
Krajnyák Petra

Azahriah ismét történelmet ír: kiemelt időpontban koncertezik a Sziget nagyszínpadán

ZENE AZAHRIAH FESZTIVÁL KONCERT SZIGET

Magyarország leghallgatottabb könnyűzenei előadója idén alig néhány fesztiválkoncertet ad, de ezek közül garantáltan kiemelkedik majd a Sziget-fellépése, amire augusztus 8-án, a headliner előtti műsorsávban kerül sor.

Majdnem tíz éve nem lépett fel a Sziget nagyszínpadán, esti műsorsávban hazai előadó, idén, augusztus 8-án azonban Azahriah ismét történelmet ír: kiemelt előadóként, a csütörtöki nap záróprodukcióját megelőzően, egy „minden extrával megspékelt” koncertet ad majd a fesztiválon – tudtuk meg a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Azahriah először 2022-ben lépett fel az ország legnagyobb fesztiválján, azóta pedig meghódította a slágerlistákat és az egész magyar zeneipart. Mi sem bizonyítja jobban mekkora rajongótábort tud maga mögött a hazai könnyűzenében, hogy telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában, és első magyar előadóként, három ízben is teltházas, önálló koncertet a Puskás Arénában május 24-én, 25-én és 26-án. Nem mellesleg egy sikeres európai turnét is maga mögött tudhat.

Azahriah idén csupán néhány fesztiválkoncertet ad, de a Sziget szervezői szerint mind közül garantáltan kiemelkedik majd a minden elképzelhető látványossággal megspékelt augusztus 8-i Sziget-fellépése.

A Sziget mindig is különös hangsúlyt fektetett a hazai előadók különleges produkcióinak bemutatására a fesztivál szinte összes színpadán, de a Nagyszínpad esti sávjaiba - a közönségünk kívánságlistája alapján - jellemzően nemzetközi előadókat szoktunk meghívni. Azahriah tehetsége, eddigi sikerszériája és elképesztő rajongótábora azonban most az élbolyba tolt egy olyan magyar sztárt, aki méltán foglal helyet a Nagyszínpad kiemelt sávjában. Az pedig külön öröm számunkra, ha magyar előadók nemzetközi ismertségégének növelését segíthetjük

– mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Bár a Szigetre napi bontás hiányában napijegyek még nem kaphatók, Azahriah rajongói erre az egy napra már megvehetik a jegyeiket.