2024.2.12 17:48
Olvasási idő 5:03
Krajnyák Petra

Hová menjünk szexelni? Minden igényt kielégítenek a japán kéjlakosztályok

Hová menjünk szexelni? Minden igényt kielégítenek a japán kéjlakosztályok
Forrás Couples (カップル)
KULTÚRA SZERELEM SZEX SZEXUALITÁS VALENTIN-NAP
Érzékeny tartalom
A cikk tartalmazhat:
  • terméket vagy szolgáltatást 18 éven felüliek számára
  • szex, meztelenség vagy más felnőtt tartalom
  • erőszakos, véres vagy arra érzékenyek számára nem megfelelő tartalom
Igen, elmúltam 18 éves
És el szeretném olvasni a cikket.
Vissza a nyitóoldalraVissza

A pár órára, de maximum egy éjszakára igénybe vehető szállók kusza hálózata bontakozott ki Japánban, hogy a szerelem vagy épp a vágy tüzétől égő párok eleget tehessenek vágyaiknak. Azonban mára a csönd és nyugalom oázisává váltak a szigetországban.

Afféroknak dedikált motelek világszerte léteznek, de Japán a love hotelek kusza hálójával magasabb szintre emelte a szerelmi légyottok művészetét. Az elnevezés az oszakai Hotel Love szálló 1968-as megnyitása nyomán született, majd vált közismerté. Ezeken a szálláshelyeken pár órára vagy egy éjszakára szállhatunk meg, elsősorban másodmagunkkal egy feromongőzös találka után. De hogy a szinglik se szomorkodjanak, a partner nélkül érkezőket sem zavarják el a portások – már ha vannak ott egyáltalán.

A szerelemhotel a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelek egy típusa, amely világszerte megtalálható, és elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.
Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa. Forrás Couples (カップル)

A Tokió központjában található Sibuja, Sindzsuku, Kabukicsó, Ikebukuro, Uguiszudani és Ueno negyedeken kívül országszerte betérhetünk egy rabuhoterube, rövidben csak rabuhoba, hogy aludjunk, karaokézzunk, tanuljunk, dolgozzunk vagy wellnessnapot tartsunk. A hatalmas franciaágy mellett rengeteg kényelmi szolgáltatást vehetünk igénybe, meglehetősen kedvező áron. A háború utáni szexuális forradalom miatt gombamód megszaporodott létesítmények azonban a túlélés érdekében folyamatos megújulásra kényszerülnek, hogy megfeleljenek az új korok egyre komplexebb igényeinek a túltelített piacon.

Csináld a négy fal között?

Népszerűségük oka a kedvező árak mellett a lakhatási problémákban rejlik: a régi és modern japán házak, lakások hangszigetélese lényegében a nullával korrelál. A papírvékony falakon a családi perpatvaroktól kezdve a töltő konnektorba dugásáig minden áthallatszik a szomszédba, így a testnyílások betömködése által kiváltott hangok is. A nagy népsűrűség jelentősen korlátozza az egy főre jutó élettér méretét. A japánok kicsi, de takaros multifunkciós szobákban élik mindennapjaikat. Ami napközben nappali, az vacsoraidőben étkező, éjszaka pedig háló lesz.

A hagyományos japán stílusú szobák (和室, washitsu) egyedi belső kialakításúak, padlóburkolatként tatami szőnyegek szolgálnak. Ennek megfelelően tatamiszobáknak is nevezik őket. Stílusuk a Muromachi korszakra nyúlik vissza, amikor eredetileg a gazdagok tanulószobáiként szolgáltak, majd fokozatosan fogadó- és lakóhelyiségként váltak általánossá. A hagyományos japán stílusú szobák ma is nagyon elterjedtek Japán-szerte. A turistáknak lehetőségük van egy ryokan, minshuku vagy templomi szálláshelyen megszállva egy ilyenben éjszakázni. Alternatívaként számos gyönyörűen megőrzött történelmi tatami-szobát tekinthet meg olyan helyszíneken, mint a templomok, villák és teaházak.
A hagyományos japán stílusú szobák (和室, washitsu) egyedi belső kialakításúak, padlóburkolatként tatami szőnyegek szolgálnak. Ennek megfelelően tatamiszobáknak is nevezik őket. Stílusuk a Muromachi korszakra nyúlik vissza, amikor eredetileg a gazdagok tanulószobáiként szolgáltak, majd fokozatosan fogadó- és lakóhelyiségként váltak általánossá. Forrás japan-guide.com

Értelemszerűen a privát szféra is meglehetősen korlátozott, a családjukkal élő fiatalok a kapcsolat legkomolyabb szintjéhez érve is ritkán viszik haza kiszemeltjüket. A gyerekes családok esetében sok háztartásban a szülők és a gyerekek együtt alszanak. a felnőtteknek így nem nagyon akad lehetőségük meghitt esti pillanatokra. A 20. században több generáció élt és hált egy szobában, a nagymama hortyogása pedig aligha mozgatja meg az ember libidóját.   

Az ensuku, az olcsó kéjbarlang

Már a huszadik század elején ensukuban, vagyis „egyjenes szobákban“ szálltak meg az összemelegedni vágyók, de éjjeli pillangók is gyakorta fogadták itt kuncsaftjaikat. Míg más helyeken egy teljes éjszaka áráért tölthettek el pár órát, addig az ensukukban mindössze egy jenért. A második világháború alatt azonban sok épségben maradt szálloda kényszerült lehúzni a rolót, azonban a szükség, különösen a szexuális természetű, nagy úr. A légyottokra sokszor a szabadban, például a tokiói császári palota előtti, illetve az oszakai várkastélyt övező parkban került sor. 

A császári palota (皇居, Kōkyo, szó szerint "császári rezidencia") a japán császár fő rezidenciája. Egy nagy parkszerű terület, amely Tokió Chiyoda kerületében, Chiyoda körzetében található, és több épületet tartalmaz, köztük a Fukiage-palotát (吹上御所, Fukiage gosho), ahol a császár lakik, a főpalotát (宮殿, Kyūden), ahol különböző szertartásokat és fogadásokat tartanak, a császári család néhány lakóházát, egy archívumot, múzeumokat és közigazgatási irodákat.
A császári palota (皇居, Kōkyo, szó szerint "császári rezidencia") a japán császár fő rezidenciája. A Keleti Kertben található a palota legtöbb adminisztratív épülete, és az Edo-kastély egykori Honmaru és Ninomaru területeit foglalja magában, összesen 210 000 m2-en. A Keleti Kertek területén található a császári Tokagakudo Zeneterem, a Császári Háztartás Szertartási Tanácsának Zenei Osztálya, a Császári Háztartási Ügynökség Levéltár és Mauzóleum Osztálya, az őrség épületei, mint például a Saineikan dojo, és a Császári Gyűjtemények Múzeuma. Forrás Wikipedia

Majd mikor Japán lassan kezdett talpra állni, beindult az infrastruktúra újjáépítése és hangyabolynyi munkás özönlött a városokba, jelentősen megnövelve a szálláshelyek iránti keresletet. A szállodaépítési hullámot rövidesen meglovagolták a privátszférát nélkülöző párok. Az új hoteleket sokan csak egy-két órára akarták igénybe venni, a tulajdonosok pedig válaszul egyedi óradíjakat szabtak.

A curekominado, az afférok otthona

A „forgóajtós“ rendszerben gyorsan váltották egymást a párok, remélhetőleg az ágyneműcsere, ha nem is szinkronban, de hasonló ütemben zajlott. A kezdetben curekominadonak, szó szerint „hozni-vinni szállóknak“ nevezett szállások a szórakozónegyedekben zsúfolódtak össze. Napjainkban a curekomi kifejezés őrzi a emléküket, mely annyit tesz: a „szállodába szeretőt vinni“. 

A curekomik szerény kis hajlékok a szerelmeseknek, de a célnak tökéletesen megfelel. A „forgóajtós“ rendszerben gyorsan váltották egymást a párok, remélhetőleg az ágynemű csere ha nem is szinkronban, de hasonló ütemben zajlott. A kezdetben curekominadonak, szó szerint „hozni-vinni szállóknak“ nevezett szállások a szórakozónegyedekben zsúfolódtak össze, napjainkban pedig curekomi kifejezés őrzi a proto-rabuhok emlékét, mely annyit tesz: a „szállodába szeretőt vinni“.
A curekomik szerény kis hajlékok a szerelmeseknek, de a célnak tökéletesen megfelel. Forrás togetter

Az 1960-as évek elején az ilyen vendéglátóhelyek száma gombamód megszaporodott. 1961-ben, csak Tokió központjában nagyjából 2700 curekominado működött. Lehetővé tették, hogy sok bordélyház, az 1958-ban életbe lépett prostitúcióellenes törvény ellenére folytassa működését. Egyesek saját lakásaikat alakították át, hogy kissé lepukkant, ideiglenes szerelmi fészkekként bérbe adhassák.

Szeretkezz, ne háborúzz a Meguro Emperorban

A házaspárok, a szerelmes ifjúság és az illegális szexmunkások elözönlötték a curekomikat. Majd a hetvenes években szárnyaló gazdaság lehetővé tette, hogy a tulajdonosok egyre nagyobb nyereségüket nyugati stílusú, mutatós külsővel és pazar felszereltséggel rendelkező paradicsomokba fektessék. Az első ilyen új hullámos, szexuális célokat szolgáló szálloda 1973-ban nyitotta meg kapuit, és ebben az esetben tényleg kapukról beszélünk. A európai kastélyt idéző – feltehetően a Disneyland látványosságát koppintó –, Meguro Emperor névre keresztelt szálloda meglehetősen bizarr kialakításának köszönhetően gyorsan felkeltette a közönség figyelmét.

A Meguro Emperor.A Meguro Emperor.A Meguro Emperor.A Meguro Emperor.
Galéria megtekintése
(4)
Egy kis érdekesség azoknak, akik még az egyre fenyegetőbb kínai támadás előtt meglátogatnák Tajvant. A szigeten több keresztény templomot emeltek nyugati várkastélyok mintájára. Nem véletlenül mondják, hogy ne a borító alapján ítéljük meg a könyvet.

Mivel elsősorban szexuális, olykor illegális célokat szolgáltak, a love hotelek meglehetősen korlátozott marketing lehetőségekkel rendelkeztek. Az épületnek kellett egyfajta reklámfelületként szolgálnia, melyről ránézésre megállapítható, mi zajlik a színfalak, ebben az esetben várfalak mögött. A Meguro Emperor sikerén felbuzdulva a következő körülbelül tíz évben Japán-szerte megjelentek a kastélyszerű építmények.

Forrás Wikipedia

A szexuális fellegvárak mindent megtettek, hogy kitűnjenek a 30 ezernél is több komplexumból álló felhozatalból. Egymást túllicitálva, szemtelen neon feliratokkal és fantáziadús arculatokkal rukkoltak elő. A kastélyszállókat templomok, tengerjáró hajók követték, a belső terekben a dzsungeltől kezdve a zöldellő legelőkön át bármi megjelenhetett. Vibráló ággyal, planetáriummal, gondolával, hintákkal, jakuzzival, szaunával és még megannyi extrával gondoskodnak napjainkban is a rövid, de felejthetetlen élményről.

A love hotelek fénykora egészen a kilencvenes évek gazdasági összeomlásáig tartott, így ismét új időszámítás kezdődött a rabuhoteruk életében.

Aktív nők és passzív férfiak kora

Az ezredforduló óta a krimik, detektívregények és -sorozatok által kialakított rossz életű motel képe megkopott. Sőt, már az aluljáróban is belefuthatunk e randihelyszínek hirdetéseibe. A gazdaság megtorpanását az 1984-es szórakoztatóipari vállalkozásokról szóló törvény felülvizsgálata kísérte, melynek következtében a hagyományos hotelektől eltérő szabályzat vonatkozott a szexuális jellegűnek minősített, immár a rendőrség hatáskörébe tartozó ingatlanokra.

Forrás Wikipedia

Az új generációs love hotelek építésekor már spóroltak a kéjelgésre utaló, egyértelmű motívumokkal. A szolidabb külső ráadásul új társadalmi igényeknek is eleget tett. Az egyre nagyobb gazdasági és társadalmi függetlenséggel rendelkező nők már aktívan részt vettek a találkák szervezésekor, hiszen maguk is állhatták a számlát. A tulajdonosok romantikusabb, kevésbé pornódíszletre hajazó enteriőrrel kedveskedtek női vendégeiknek. A diszkrétebb szállodák jobban megfeleltek a fiatal párok ízlésének is, mint a házasságtörő afférok melegágyának tűnő motelek.

Intergalaktikus utazások a vágy birodalmába, dínóháton

Bár manapság kevésbé feltűnő jelenségek, továbbra is könnyen beazonosíthatóak, mivel az átlagos szállodáktól eltérően a love hotelek kevés ablakkal rendelkeznek, már ha van nekik, a maximális diszkréció érdekében. A zárt parkolókat általában szigorúan őrzik, sőt egyes szállodák minden szobához külön parkolót tartanak fenn. Portaszolgálat helyett sokszor egyénileg csekkolhatnak be a vendégek, hogy aztán feltűnés nélkül távozhassanak. A hús-vér recepciósok általában fal mögé bújnak, csak fizetéskor, egy nyíláson keresztül érintkeznek a betérőkkel.

A szerelemhotelek (ラブホテル, más néven butikhotelek vagy divathotelek) olyan szállodák, amelyek rövid időre kétágyas szobákat kínálnak. Jellemzően egy szobát legalább egy-három órára lehet bérelni napközben, amit "pihenésnek" neveznek, vagy egész éjszakára, amit "tartózkodásnak" neveznek, és általában este 10 óra után kezdődik. Ahogy a név is sugallja, a szerelemhotelek fő célja, hogy pároknak szobát biztosítsanak, ahol zavartalanul tölthetnek együtt egy kis időt Ha meleg vagy, akkor meg kell találnod azokat a speciális szerelmi szállodákat, amelyek szívesen fogadják a meleg párokat.
Szerelemhotelek egész Japánban találhatók, és általában felismerhetők extravagáns megjelenésükről és/vagy a "pihenés" és "tartózkodás" árát hirdető tábláikról. A nagyvárosokban vannak szerelemhotel-negyedek, mint például a tokiói Love Hotel Hill Shibuyában, ahol sok különböző szálloda található együtt. Kisebb városokban gyakran a város szélén, a főutak közelében találhatók. Ha meleg vagy, akkor meg kell találnod azokat a speciális szerelmi szállodákat, amelyek szívesen fogadják a meleg párokat. Forrás Couples (カップル)

A love hotelek iránti kereslet továbbra is töretlen, hiszen a kalandvágyó turisták, baráti társaságok, megfáradt üzletemberek és tanulni vágyó diákok is megjelentek a színen. Válogathatunk nőknek szóló, egyéni és csoportos szülinapi, karácsonyi, relaxációs és Valentin-napi ajánlatokból is. Ha mélyebben a zsebünkbe nyúlunk, 25 és 80 négyzetméteres lakosztályokban minigolfozhatunk, szaunázhatunk, privát medencében úszkálhatunk, csúszdázhatunk, vagy Netlix-and-chillezhetünk is. 

Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.
Galéria megtekintése
(24)

A tulajdonosok versenyszelleme és kreativitása továbbra is végtelen, így az ártatlannak tűnő épületekben BDSM vagy édesség tematikájú szobákba nyithatunk. Semmi sem forrósítja fel jobban az ember ágyékát egy mikulásos tapétánál, az óriási T-rex perzselő pillantásánál pedig nyilván nincs hatásosabb vágyfokozó. 

Megjegyezném, hogy a karácsonyi hangulatú szobák megalapozott kulturális háttérrel bírnak. Japánban a karácsony nem a családi szeretet kapitalista ünnepe, hanem a szerelemé és a barátságé. December 24-én és 25-én mindenki kétségbeesetten keresi randipartnerét, akivel megcsodálhatja a városi díszkivilágítást.

Egy átlagos szobában jakuzzit, enyhén small dick energiát árasztó plazmatévét, minikonyhát minibárral, mikróval és vízforralóval, illetve egy komplett amish családnak is megfelelő méretű ágyat találhatunk. Az ingyen óvszerhalom mellett a fürdőben természetesen piperearzenál is sorakozik. Mi szem-szájnak ingere, megrendelhető a tévé főmenüjében. A törzsvendégek – vagy a jelentős összeget elköltők – akár dizájnertáskát és -pénztárcát, exkluzív eseményekre szóló jegyeket vagy  ajándékutalványokat is kaphatnak hűségükért.

Japán a love hotelek széles választékával rendelkezik, vagyis a rövid távú tartózkodásra alkalmas hotelekkel .Elsősorban azzal a céllal működik, hogy a vendégek számára a szexhez szükséges egyedüllétet biztosítsa.Szerelemhotelek egész Japánban találhatók, és általában felismerhetők extravagáns megjelenésükről és/vagy a "pihenés" és "tartózkodás" árát hirdető tábláikról. A nagyvárosokban vannak szerelemhotel-negyedek, mint például a tokiói Love Hotel Hill Shibuyában, ahol sok különböző szálloda található együtt. Kisebb városokban gyakran a város szélén, a főutak közelében találhatók. Ha meleg vagy, akkor meg kell találnod azokat a speciális szerelmi szállodákat, amelyek szívesen fogadják a meleg párokat.Szerelemhotelek egész Japánban találhatók, és általában felismerhetők extravagáns megjelenésükről és/vagy a "pihenés" és "tartózkodás" árát hirdető tábláikról. A nagyvárosokban vannak szerelemhotel-negyedek, mint például a tokiói Love Hotel Hill Shibuyában, ahol sok különböző szálloda található együtt. Kisebb városokban gyakran a város szélén, a főutak közelében találhatók. Ha meleg vagy, akkor meg kell találnod azokat a speciális szerelmi szállodákat, amelyek szívesen fogadják a meleg párokat.Szerelemhotelek egész Japánban találhatók, és általában felismerhetők extravagáns megjelenésükről és/vagy a "pihenés" és "tartózkodás" árát hirdető tábláikról. A nagyvárosokban vannak szerelemhotel-negyedek, mint például a tokiói Love Hotel Hill Shibuyában, ahol sok különböző szálloda található együtt. Kisebb városokban gyakran a város szélén, a főutak közelében találhatók. Ha meleg vagy, akkor meg kell találnod azokat a speciális szerelmi szállodákat, amelyek szívesen fogadják a meleg párokat.
Galéria megtekintése
(19)

Válogathatunk kifejezetten szerepjátékra vagy az éjszakai panorámában való gyönyörködésre szabott szobák közül, de akadnak családbarát és üzleti találkára alkalmas love hotelek is. Utóbbiban a sikeres tárgyalás megkoronázásaként lehetőségünk nyílik szorosabbra fűzni üzleti kapcsolatainkat.

Kiemelt tartalom
Erre figyelj oda az első randin: 7+1 tipp, hogy gördülékenyen menjen az ismerkedés  Erre figyelj oda az első randin: 7+1 tipp, hogy gördülékenyen menjen az ismerkedés 2024.4.6 10:14

Mindannyiunknak van legalább egy ismerőse, aki minden kirakatüvegben magát illegetve-billegetve ellenőrzi fizimiskáját. Nos, felhívnám a figyelmüket a tükörszobákra specializálódott love hotelekre, ahol minden szögből ellenőrizhetjük a felvett pozitúrát, illetve hogy nem fityeg-e a fogunk között a szobaszervizzel rendelt pizza maradványa.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!