2024.2.5 11:47
Olvasási idő 0:33
Maier Péter

Nagyranőtt jégkrémpálcikákból összerakott bútorokat tervezett egy brit dizájner

DESIGN DESIGN

Egy brit tervező rendes jégkrémpálcikákból rakta össze a maketteket.

Faye Toogood brit dizájner a finn Vaarnii bútormárkával együttműködve alkotta meg a Peace kültéri bútorkollekciót, amelyet a Stockholm Furniture Fair (stockholmi bútorvásár) eseményen mutatnak be február elején.

A Peace bútorkollekció
A Peace bútorkollekció Forrás Faye Toogood/Vaarnii

A kollekció a Peace kültéri társalgószéket és zsámolyt foglalja magában, amelyeket klasszikus fából készült kerti bútoroknak terveztek, és amelyek a túlméretezett jégkrémpálcikákra emlékeztető faanyagból készültek.

Érdekesség, hogy a bútorok makettjeit rendes pálcikákból rakták össze. 

„A klasszikus fából készült kerti bútorok archetípusát, az Adirondack széket vizsgáltuk, illetve annak minden fantasztikus változatát. Ezután kezdtünk el nyalókapálcikákkal dolgozni, hogy összerakjunk többszáz makettet“

– mondta Toogood a Dezeennek.

Ilyen apró makettek készítésével indult a Peace bútorkollekció tervezése
Ilyen apró makettek készítésével indult a Peace bútorkollekció tervezése Forrás Faye Toogood/Vaarnii

A Peace kültéri társalgószék és lábzsámoly hőkezelt fenyőből készült, és inkább magányos tevékenységekre, például olvasásra és pihenésre, mintsem társasági összejövetelekre tervezték. A darabok nehezek és masszívak, és úgy tervezték, hogy a kertben szoborszerű állandó berendezési tárgyakká váljanak. A széket és a zsámolyt nem lakkozták vagy olajozták, csak hőkezelték, hogy „szépen öregedjen“.

A Peace kinti bútorkollekcióA Peace kinti bútorkollekcióA Peace kinti bútorkollekció
Galéria megtekintése
(3)