2024.2.4 11:27
Olvasási idő 0:44
Maier Péter

Megvan az első magyar arany a dohai vizes vébén: Rasovszky Kristóf 10 kilométeren lett világbajnok

SPORT SPORT ÚSZÁS

Rasovszky aranyérmet szerzett, Betlehem Dávid pedig olimpiai kvótás helyen ért célba a nyíltvízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a dohai világbajnokságon.

Karrierje második világbajnoki címét szerezte meg Rasovszky Kristóf, 26 éves nyíltvízi úszó: 2019-ben, Kvangdzsuban 5 kilométeren, most pedig olimpiai versenyszámban, 10 kilométeren húzta be a vébécímet. Ez Magyarország első érme a dohai vizes világbajnokságon – írja az MTI.

A későbbi aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én Forrás MTI/Derencsényi István

„Az első kör felénél éreztem, erőm és helyem is van előre menni. Ezek azok a körülmények, amik fekszenek nekem, úgy voltam vele, hogy menjünk. Úgy jöttem ide, hogy érmet akarok nyerni. Jó, ha úgy tudjuk kezdeni az évet, hogy megvan az érem. Rendre jól sikerültek a dohai világkupák, nem ismeretlen a terep“ – nyilatkozta az aranyérmes magyar.

„Nagyon akartam az érmet, az utolsó körre ráfordulva kicsit meginogtam, mert megjöttek a többiek, de éreztem, hogy van erőm és helyem. Srácok kicsit tologatták egymást, úgyhogy megvolt a lehetőség megindulni. Jól mentek a sprintek az edzésnél, és Marc-Antoine próbálkozott, de éreztem, hogy ma itt nem lehet“

– fogalmazott Rasovszky, aki mellett egy másik magyar, a 20 éves Betlehem Dávid is nagyot úszott: felnőtt pályafutása egyik legjobb egyéni vb-eredményét elérve biztosította be olimpiai indulását a hatodik helyen, de a dobogóra is végig esélye volt.


A vízes világbajnokságot február 2. és 18. között rendezik meg Katar fővárosában.