2024.1.25 10:11
Olvasási idő 0:46
Szécsi Krisztián

Gábor Zsazsa februárban szobrot kap Budapesten

UTAZÁS BUDAPEST GÁBOR ZSAZSA MAGYARORSZÁG

Az emlékművet a művésznő születésének százhetedik évfordulóján avatják fel.

Életnagyságú szobrot avatnak Gábor Zsazsáról február 6-án, a művésznő születésnapján, a II. kerületi Mechwart téren, írja a Blikk.

A hírt egy sajtótájékoztatón jelentették be, ahol Gábor Marcell, az egykori hollywoodi díva Magyarországon élő rokona azt is elmondta, hogy Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg előzőlegesen vele is egyeztetett az ötletről.

@allomaria0 Gábor Zsazsa Friderikusz Sándor Hogyan menjünk férjhez gazdagon. #foryou#foryoupage#gáborzsazsa#friderikuszpodcast#show♬ eredeti hang - 🎧🎵🔮 ZENE Mária Horvát

„Fél évvel ezelőtt találkoztunk Frédéric von Anhalttal, aki akkor említette, hogy szobrot szeretne állíttatni Zsazsának. Nagyon tetszett az ötlet, több szobrászt is ajánlottam neki, akik meg tudnák valósítani az elképzelését“ – mondta Gábor Marcell a lapnak. Hogy végül kire esett a választás, egyelőre nem tudni.


Szintén a cikkből derül ki, hogy Gábor Zsazsa nevét – ugyancsak Anhalt herceg javaslatára – levédették, ezentúl ára lesz annak, ha valaki a művésznő nevét kívánja használni. A befolyó összeg a Gábor Zsazsáról elnevezett alapítvány számlájára érkezik majd, amellyel pályakezdő magyar színészeket kíván segíteni a német üzletember.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 4 nappal ezelőtt

Akit részletesebben is érdekel, ki volt az a rejtélyes budapesti lány, aki később az Egyesült Államok egyik első celebjévé vált, megalapozva ezzel az utat a médiaszemélyiségek piacának, ajánljuk cikkünket Gábor Zsazsa életéről és munkásságáról:

Kiemelt tartalom
Kilenc férjet fogyasztott el Gábor Zsazsa, a díva, aki (nem csak) arról volt híres, hogy híres Kilenc férjet fogyasztott el Gábor Zsazsa, a díva, aki (nem csak) arról volt híres, hogy híres 2023.12.18 18:28