2024.1.23 9:08
Olvasási idő 1:03
Krajnyák Petra

Két év kihagyás után Bye Alex nélkül és megannyi újítással tér vissza az X-Faktor

ZENE TEHETSÉG VERSENY X-FAKTOR ZENE

Idén a műsor történetének legnagyobb fődíja ütheti a győztes markát.

Herceg Erika és Gáspár Laci a Sztárboxban jelentette be, hogy 2024-ben visszatér az RTL emblematikus tehetségkutatója, az X-Faktor. Egyelőre kérdéses, hogy a két korábbi mentor mellett kik fognak helyet foglalni a másik két székben, sokak szerint a TV2-től nem régiben átszerződött Majka és Pápai Joci próbálhatják ki magukat mentorként az új évadban. Azonban egy teljesen új összetételű zsűriről is felröppentek pletykák a műsor „új időszámítás“ szlogenére hivatkozva.

2023-ban az RTL egy másik híres tehetségkutató franchise-t, a The Voice-t tűzte műsorra. ByeAlex, aki Curtis és Manuel mellett szintén zsűrizett a tehetségkutatóban, bejelentette, hogy öt évad után búcsút int az X-Faktornak. Azonban sokan kételkednek döntésében, mivel korábban többször is bejelentette, hogy felhagy a mentorkodással, végül mégis vállalta a műsort. A műsorvezető személye körül szintén sok kérdés felmerült, sokak szerint Miller Dávid sem fog visszatérni a produkcióba, hiszen nemrég a Reggeli csapatából is távozott.

Verebély Marcell, az X-Faktor senior kreatív producere a Storynak elmondta: ahogy korábbi évadokban, úgy a 2024-es szériában is lesznek változások. Az új évadban a magyarországi X-Faktor történetének legnagyobb pénznyereménye, 36 millió forint ütheti a győztes markát, és a szlogenben belengetett új időszámítás a mentorpultot is érinti. Verebély úgy fogalmazott: nem valósulhat meg, hogy a teljes korábbi csapat megmaradjon.

A magyar X-Faktorban többször is egyedi reformokat vezettek be a műsor struktúrájában, és a producer elmondása szerint már javában zajlik az ötletelés. A műsorvezető személyét illetően misztikusan mindössze annyit mondott: „Egy új évad előtt, ahogy mindent átgondolunk, úgy természetesen a műsorvezető személyét is.“

A 2024-es évadra már megnyílt a jelentkezési időszak, sőt az első körös meghallgatások már el is kezdődtek. Egészen májusig várják a jelentkezéseket.