2023.12.22 13:25
Olvasási idő 1:45
Szöllősi Anna

Változások az RTL-nél: Majka 16 év után visszaigazol, távozik a Reggeli két műsorvezetője

ARCOK MAJKA MILLER DÁVID RTL SZABÓ ZSÓFI TELEVÍZIÓ

Majka 2010 óta a TV2 egyik vezető arca volt, de most a konkurens RTL-hez igazol, ahol számára eddig ismeretlen feladatok elé néz. Miller Dávid és Szabó Zsófi is pozíciót vált.

Majoros Péter, azaz Majka, az RTL-hez igazol, a rapper-műsorvezetőt a nézők már 2024 második felében új szerepben láthatják az RTL képernyőjén – jelentette be pénteki közleményében az RTL. 

„Nagyon örülünk, hogy hosszú évek után Majka visszatér az RTL-hez, amit joggal nevezhetünk az anyacsatornájának, hiszen ismertsége és műsorvezetői karrierjének indulása is hozzánk kötődik. Többet egyelőre nem árulhatok el, de izgalmas műsorokban fog visszatérni az RTL képernyőjén, ami nemcsak a nézőinknek, de Majkának is újdonságot jelent majd” – mondta Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese.

„16 év után új kalandokat keresek a kereskedelmi televíziózásban, és visszatérek az RTL-hez, ahol egy régi-új csapat vár. Alkotó emberként mindig új impulzusokra van szükségem, és most az RTL-nél látok garanciát arra, hogy olyan műsorokban szerepeljek, ahol a néző is jól szórakozik, és én is jól érzem magam. 21 évvel ezelőtt innen indultam el a Való Világból a való világba, és ha jól számolom az életkorom, még az is lehet, hogy innen megyek nyugdíjba” – írta a Facebookon Majka.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Peter Majoros (@majesz187) által megosztott bejegyzés

Majka 2002-ben az RTL képernyőjén tűnt fel először a Való Világban, ahol a valóságshow második helyezettje lett, majd ezt követően a VV műsorvezetőjeként, illetve színészként és rapperként folytatta a karrierjét. A reality után 2004-ben a Cool TV műsorvezetője volt, de többször szerepelt például a Heti Hetesben is. Később televíziós karrierjét más csatornáknál folytatta, volt a Viasat3-nál, 2010-től pedig a TV2-nél dolgozott, ahol a csatorna egyik vezető arcává vált, és ez idő alatt az ország egyik legkeresettebb zenészévé vált. 

Változás a Reggeli stábjában

Péntek reggel az RTL arról is tájékoztatott, hogy a Reggeli két műsorvezetője, Miller Dávid és Szabó Zsófi búcsúznak a műsortól: Miller új feladatok elé néz a csatornánál, és öt év után a reggeli műsor háziasszonya is elérkezettnek látta az időt, hogy másfajta kihívásokat keressen. 

Nem a képernyőről tűnök el, nem fogok remeteéletet élni, de most egy picit le fogok csendesedni. Az elejétől a végéig szerettem, amit csinálok, szerettem itt lenni. Nagyon jó érzés, hogy megadatik nekem, hogy nem tolom túl, hanem egy olyan dobozba tudom elrakni az emlékeimet, amire mindig öröm lesz kinyitni

– mondta el az Rtl.hu-nak Miller. Hozzátette: szép emlék marad számára a műsor, aminek komoly szerepe volt az életében.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Tihanyi Péter (@tihanyi.peter) által megosztott bejegyzés

Szabó Zsófi is megszólalt az ügyben: „Az elmúlt két évben már megfordult a fejemben, hogy változást szeretnék, új kihívásokat, de a stáb szeretete, és az a lehetőség, hogy bárkivel, bármikor, bármiről beszélgethetek, egy nagyfokú szabadságot adott nekem. És egy ideje ez megváltozott. Úgy érzem, elfáradt most ez a lelkesedés egy kicsit a részemről“ – fogalmazott

A Reggeli csapatának esetleges bővüléséről a csatorna a későbbiekben ad tájékoztatást.