2024.1.15 17:41
Olvasási idő 4:44
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp: Melyik Harry Potter-karakter lennél a csillagjegyed alapján?

Horoszkóp: Melyik Harry Potter-karakter lennél a csillagjegyed alapján?
Forrás Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (2011) – Warner Bros.
ÉLETMÓD HARRY POTTER HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Nem lehet mindenki Harry, Ron vagy Hermione, így végre itt az ideje, hogy kiderüljön, melyik karakterrel passzol össze legjobban a csillagjegyed.

Kos – Draco Malfoy

Draco Malfoy Forrás Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - Warner Bros

Nem is kérdés, hogy Harry Potter legfőbb ellensége (persze Voldemorton kívül) Draco Malfoy csillagjegye Kos, hiszen ő a legkompetitívebb karakter az összes szereplő közül. Csak azért áll be fogónak a kviddicscsapatba, hogy felvegye a ritmust Harryvel, és gyakorlatilag mindent megtesz annak érdekében, hogy magát jobb fényben tüntesse fel. Malfoy nem riad vissza semmilyen helyzettől, amikor lehetősége van cikizni a főszereplőt. Ambiciózus, arisztokrata származása miatt hajlamos fenn hordani az orrát. Annak ellenére, hogy egész családja halálfaló, benne nincs meg az a gonoszság, mint például apjában, így abszolút szórakoztató, valamelyest szerethető karakter.

Bika – Hagrid

Hagrid Forrás Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - Warner Bros

Gondoskodó, földhözragadt és ragaszkodó. Persze, hogy a Bika jegyében született Hagrid, aki az egyik leglojálisabb, legkitartóbb szereplő, aki sosem hagyja cserben sem Dumbledore-t, sem Harryéket, sem pedig az aktuális háziállatait, amelyeket nevel. Imád szórakozni, bölcs, és folyamatosan szemmel tartja kedvenc kisdiákját, Harry Pottert. Hagrid makacs, ellenben jószívű, aki nélkül nem is lenne Roxfort a Roxfort. Annyira hű Dumbledore-hoz és a Roxforthoz, hogy még annak ellenére is ott éli életét, hogy nem fejezhette be az iskolát. Rengetegszer húzta ki a pácból Harry Pottert, aki a segítsége nélkül biztos, hogy nem tudott volna minden helyzetben helyt állni. 

Ikrek – Ron Weasley

Ron Weasly Forrás Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) Warner Bros.

A Rupert Grint által alakított Ron Weasley, azaz Harry Potter legjobb barátja nem is lehetne más, mint Ikrek, hiszen a legfontosabb mellékszereplő, aki folyamatosan humorral oldja a feszültséget a nehéz helyzetekben. Mindig van egy jó megszólalása, általában akkor, amikor a legkevésbé szükséges, ettől lesz annyira vicces a karaktere. Ikrekként nem fél kimondani, amit gondol, fő eleme a kommunikáció, így ő az, aki mindig megmondja Harrynek, ha szerinte valami hülyeséget csinál. Nem annyira okos, mint Hermione vagy Harry, ellenben ő a leglazább, aki a puszta jelenlétével segít a többieknek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. Remek barát, imád a középpontban lenni, emiatt néha féltékeny Harryre, aki bár egyáltalán nem szeretne, állandóan a figyelem középpontjába kerül. 

Rák – McGalagony professzor

McGalagony professzor Forrás Harry Potter and the Half Blood Prince (2009) – Warner Bros.

Ha már muszáj szembeszállnunk a gonosszal, és nagy csata készülődik a Roxfortban, mindenképpen szükségünk van egy olyan karakterre, mint McGalagony professzor, aki hatalmas tudása mellett rendkívül érzékeny, bölcs, gondoskodó és rendkívül lojális. McGalagony professzor szereti a pontosságot, a precizitást, nem ad a külcsínre, csak a praktikusságra törekszik. Intuitív típus, és már az első pillanattól kezdve úgy bánik Harry Potterrel, mintha kicsit a saját fia lenne. Nem engedi, hogy bántsák a szeretteit, mindennél fontosabb számára a családja, ebben az esetben a Roxfort, ezért egyértelmű, hogy az átváltozástan professzora nem lehet más, csak Rák.

Oroszlán – Harry Potter

Harry Potter Forrás Harry Potter and the Half Blood Prince (2009) – Warner Bros.

Talán Harry Potter az egyetlen karakter, akinek tudni lehet, hogy pontosan mikor van a születésnapja. A csillagjegye ebből adódóan pedig Oroszlán, ami azért sem annyira meglepő, mert minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami erre a csillagjegyre jellemző. Bátor, kitartó, kicsit hiú, de nem riad vissza egy feladattól sem. Igazi vezető egyéniség, aki reménnyel tölt el másokat, mindenkiből a legjobb énjét hozza ki. Kicsit türelmetlen, de semmiképp sem bunkó karakter, akit néhány szép szóval könnyen zavarba lehet hozni. Oroszlánként nem okoz neki nehézséget, hogy kiálljon a számára fontos dolgok és emberek mellett, és sosem hagy cserben senkit. Jószívű, de ha valaki becsapja, soha többé nem tudja visszaszerezni a bizalmát.  

Szűz – Hermione Granger

Hermione Granger Forrás Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - Warner Bros

Mindenkinek szüksége lenne egy olyan barátra, mint Hermonie Granger, hiszen nélküle Harry Potter sosem tudta volna legyőzni Voldemortot. Okos, imád olvasni és észreveszi azokat az apró részleteket, melyek segítenek megoldani az adott problémát. Elemző típus, ellenben kicsit tudálékos és hajlamos lenézni másokat, amiért nem annyira olvasottak, mint ő. Nem riad vissza a kalandoktól, és legalább olyan bátor, mint maga a főszereplő. Mint minden Szűz, Hermione sem a leglazább személyiség, mindig neki kell, hogy igaza legyen. Jószívű, remek barát, de ő a legpraktikusabb karakter a főszereplők között. Mindig tudja, hogy mi a megoldás, racionálisan és logikusan gondolkozik. 

Mérleg – Dobby 

Dobby Forrás Harry Potter and The Chamber of Secrets (2002) - Warner Bros.

Dobby a második résztől kezdve fontos szereplőjévé válik a történetnek, ugyanis ő Harry Potter egyik legkedvesebb barátja. Sokszor a saját életét kockára téve igyekszik megmenteni Pottert, rengetegszer bajba került miatta a Malfoy család házimanójaként, de ez nem akadályozta meg soha, hogy segítsen a barátján. Szoros kötelék alakult ki közte és Harry Potter között, az olvasók/nézők is egyre jobban megszerették Dobby karakterét. Odaadó barát, akinek nagyobb a szíve, mint az egója, és okosabb, mint bármelyik manó, akit megismerhettünk a varázslóvilágban. Ösztönösen védelmezi Harry Pottert, aki végül felszabadítja őt a szolgasorsból. 

Skorpió – Voldemort

Voldemort Forrás Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (2011) – Warner Bros.

Ugyan melyik másik csillagjegy lehetne a legfőbb gonosz, ha nem maga Voldemort? Szeszélyes, kiszámíthatatlan és eltökélt – ha egy Skorpió egyszer elhatározza magát valamivel kapcsolatban, semmi sincs, ami megállíthatná. Ilyen Voldemort is, aki fejébe vette, hogy ő lesz minden idők legfélelmetesebb varázslója, akitől az egész világ retteg. Persze a való életben nem gonosz az, aki a Skorpió jegyében született, ellenben megvan benne az elszántság, az elhatározás és a vasakarat is, és célja elérésének érdekében hajlamos még azon is átgázolni, aki eddig támogatta őt. 

Nyilas – Bellatrix LeStrange

Bellatrix LeStrange Forrás Harry Potter and the Half Blood Prince (2009) – Warner Bros.

Kicsit bolondos, furcsa, kiszámíthatatlan, ahogy minden Nyilas. Bellatrix kíváncsi, érdeklődő, közben van benne valami furcsaság, amit nem tud az ember hova tenni. A csillagjegyéhez hűen őt sem érdekli semmi, csak az, hogy a saját tempójában és kénye-kedve szerint csinálja azt, ami neki jól esik, nincs senki, aki fel tudná venni a ritmusát. Lehetetlen kordában tartani spontán dühkitöréseit, és sosem lehet tudni, mi jár a fejében, ezért mindenki fél tőle. A történet szerint LeStrange öli meg Dobbyt és Sirius Blacket, így amellett, hogy alapvetően gonosz karakter, már emiatt legalább annyira ellenszenves, mint maga a főgonosz, Voldemort. 

Bak – Dumbledore

Dumbledore Forrás Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - Warner Bros

Minden hősnek szüksége van egy mentorra, egy olyan figurára, aki segít neki megtalálni a helyes utat. A Roxfort igazgatója, Dumbledore ilyen személy Harry Potter életében: mindig segít rávezetni őt a helyes döntésre, rengetegszer látja el jótanáccsal és bölcs gondolatokkal. Ahogy a legtöbb vezető, Dumbledore is inspirálóan hat a diákokra, akik szeretik és megbecsülik őt. Kivétel nélkül minden helyzetben igazságos döntést hoz, mások érdekeit pedig sokszor saját maga elé helyezi. Potteren kívül szinte ő az egyetlen, aki ki mer állni Voldemort ellen, ami nagy bátorságra utal.

Vízöntő – Perselus Piton

Perselus Piton Forrás Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - Warner Bros

Okos, enigmatikus karakter, akin sosem lehet kiigazodni. Távolságtartó, hűvös, és nem veszi jó néven, ha a gyengébbeket bántják, nem bírja elviselni az igazságtalanságot. Titokzatos, a végletekig kitart szerettei mellett, ahogy halála után sem szűnt meg szeretni Harry Potter anyját, Lily Pottert. Hűséges barát, Dumbledore jobb keze, akinek feltétlen bizalmát élvezi. Vízöntőként sosem tud beállni a sorba, hiszen híres a különcségeiről. Perselus Piton is pont egy olyan karakter, akit nem lehet bekategorizálni. Az utolsó részek során kiderül, hogy ő az egyik legbátrabb karakter, hiszen kettős ügynököt játszik.

Halak – Luna Lovegood

Luna Lovegood Forrás Harry Potter and the Half Blood Prince (2009) – Warner Bros.

Igazi álmodozó, akit még az sem zavar, hogy egy este eltűnnek a cipői. Luna Lovegoodot nehéz kihozni a sodrából, annyira türelmes és végtelenül jóindulatú lány. A maga egyszerűségével mindig a jót látja meg másokban, viszont sokan tartanak tőle, mert egy kicsit flúgosnak gondolják. Hatalmas érzelmi intelligenciával rendelkezik, ahogy az összes Halak, és nem fél kimutatni, hogy adott pillanatban hogyan érzi magát. Sokan nem barátkoznak vele, pedig csak egy meg nem értett karakter. Van bennük néhány közös vonás Harry Potterrel, ezért is lesznek a végére barátok. Luna mindig pozitív és illedelmes, Dobbyval is hamar barátokká válnak. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!