2024.1.11 9:19
Olvasási idő 1:01
Krajnyák Petra

Rossz hír a Colleen Hoover-könyvek rajongóinak: csúszik a Velünk véget ér filmváltozatának premierje

FILMEK + SOROZATOK BLAKE LIVELY FILMEK FORGATÁS KÖNYV SZÍNÉSZ SZTRÁJK SZTRÁJK

A New York Times-bestseller megfilmesítése 2023 tavaszán vette kezdetét, de a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt a Hoover-adaptáció munkálatai is leálltak.

A tervezettnél később, június 21-én kerül mozikba Colleen Hoover Velünk véget ér (eredeti címén: It Ends With Us) című könyvének filmadaptációja, tudta meg a People.

A Blake Lively főszereplésével és produceri munkájával készülő filmet eredetileg február 9-én mutatták volna be az amerikai mozik, és bár a forgatás már tavaly májusban megkezdődött, a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt a Hoover-adaptáció munkálatai is leálltak.

A New York Times-bestseller megfilmesítésére 2019-ben szerzett opciós, azaz vételi jogot a Wayfarer Studios, de Hoover csak 2023 januárjában erősítette meg az Instagramon a film készültét, illetve szereposztását. Az írónő ekkor azt is elárulta, hogy a könyvet édesanyja inspirálta, aki gyerekkorában kimentette családját egy ijesztő helyzetből.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Colleen Hoover (@colleenhoover) által megosztott bejegyzés

A szereposztás nem aratott osztatlan sikert az olvasók között. Lively és a Ryle-t alakító Justin Baldoni jóval idősebbek a könyv fiatal felnőtt karaktereinél. 2023 júniusában Hoover a szereplők „öregítését“ azzal indokolta meg, hogy hibázott a sikerkönyv megírásakor, ugyanis nem tudta, hogy az idegsebészek 50 évig jártak iskolába, így nemigen akadnak húszéves idegsebészek.

A film cselekménye a Gossip Girl sztárja által életre keltett Lily Bloom körül bonyolódik. Lily megtalálta élete szerelmét Ryle Kincaid személyében, tökéletesnek tűnő életét azonban egy megrázó bántalmazási eset zilálja szét, emlékeztetve a lányt sötét múltjára. Váratlanul visszatér az életébe első szerelme, Atlas Corrigan, akit sok évvel korábban befogadott, amikor a férfi hajléktalan volt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Blake Lively Brasil (@livelybrasil) által megosztott bejegyzés

A 2016-ban megjelent Velünk véget ér 2021-ben robbant be a köztudatba a TikTok-on működő BookTok közösség körében. A szerelmi történet híre futótűzként terjedt, így 2021-ben a New York Times bestsellerlistájának első helyére került, majd több mint 90 hétig volt a toplistán.