2023.7.28 16:21
Olvasási idő 0:44
Kovács M. Dávid

A hollywoodi sztrájkok máris elsöpörték az őszi szezon egyik fontos díjátadóját

FILMEK + SOROZATOK EMMY-DÍJ HOLLYWOOD SZÍNÉSZEK

Utoljára több mint húsz évvel ezelőtt, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után halasztották el az Emmy-gálát. Egyelőre nem világos, mikor pótolhatják az eseményt, a ceremóniát közvetítő Fox és a díjakat odaítélő tévés akadémia is más véleményen van.

Az Emmy-díj szervezői bejelentették, hogy a hollywoodi színészsztrájk miatt elhalasztják az eredetileg szeptember 18-ra tervezett díjátadó ceremóniát, számolt be róla pénteken a Variety.

Egy Emmy-szobrocska a 2021-es díjátadón. Forrás Michael Buckner / Penske Media / Getty Images


A 75. Emmy-díjátadó új időpontját egyelőre nem határozták meg, a szaklap szerint legkorábban augusztus elején jelentik majd be, de a Variety úgy értesült, hogy a műsort közvetítő Fox televízió 2024 januárját tartaná megfelelő időpontnak, míg a díjakat odaítélő televíziós akadémia inkább a novembert.

Mivel a forgatókönyvírók céhe (WGA) és a színészek céhe (SAG-AFTRA) által kezdett sztrájkok vége egyelőre nem látszik, a januári Emmy-gála biztonságosabb megoldás lenne. Januárban viszont az Emmy-díjátadó épp a filmes díjszezon közepére érkezne.

„Az ágazat többi résztvevőjéhez hasonlóan mi is reméljük, hogy a jelenlegi céhtárgyalásokon idejében születik minden fél számára méltányos megoldás“  – hangsúlyozta múlt heti közleményében a televíziós akadémia.


Ahogy korábban a Refresher is beszámolt róla, az Emmy-jelöléseket július 12-én, alig két nappal a SAG-AFTRA sztrájk kezdete előtt hozták nyilvánosságra. A legtöbb, 27 jelölést az Utódlás kapta, amelyet a Last of Us követ 24 jelöléssel és a Fehér Lótusz 23-mal.

Kiemelt tartalom
Emmy-jelölések: az Utódlás történelmet írt, de a Last Of Us sem panaszkodhat Emmy-jelölések: az Utódlás történelmet írt, de a Last Of Us sem panaszkodhat 2023.7.13 8:47

Utoljára 2001-ben kellett elhalasztani az amerikai televíziós akadémia díjainak átadását, akkor a szeptember 11-i terrortámadás miatt novemberben rendezték meg a gálát.