2024.1.8 17:04
Olvasási idő 5:22
Csáka Eszter Csáka

Horoszkóp 2024-re: Összeszedtük, mire figyelj oda idén

Horoszkóp 2024-re: Összeszedtük, mire figyelj oda idén
Forrás Mátrai Cintia/ Refresher Magyarország
ÉLETMÓD HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Az új év alkalmából összegyűjtöttük, mi az, amire a csillagjegyed alapján különösen fontos lenne időt fordítanod 2024-ben.

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

2024 szóljon számodra a tudatos pihenésről, illetve arról, hogy megtanulsz türelmesebbnek lenni. Kosként nehezen tudod kontrollálni az impulzív kitöréseidet, ahogy az érzelmeid menedzselése sem olyan könnyű feladat számodra. Ami a szíveden, az a szádon – ez alapvetően jó tulajdonság, ellenben sokszor inkább válik hátrányodra, mint előnyödre. Annak ellenére, hogy szuperül tudsz fókuszálni és gyakorlatilag soha nem adsz fel semmit, nem érdemes a teljes kiégésig hajszolnod magad. Próbálj ki olyan gyakorlatokat, amelyek segítenek befelé figyelni és lelassulni kicsit, mint például a jóga vagy a meditáció, de egy hosszú séta is remekül beválhat, a lényeg, hogy megtaláld a megfelelő mozgásformát, amivel egyensúlyt teremthetsz az életedben, és igyekezz egész évben gyakorolni is ezt.

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


A bolygók állása idén előtérbe hozza a kalandvágyó éned, így arra kellene nagyobb hangsúlyt fektetned, hogy megvalósítsd az álmaidat és minél több dolgot kihúzhass a bakancslistádról. Ha szeretsz utazni, utazz többet, ismerkedj új emberekkel, próbálj ki olyan sportokat vagy tevékenységeket, amelyekre eddig nem volt időd! A lényeg, hogy kifogások helyett végre kezdd el élvezni az életet, foglald le azt a külföldi utat, amivel ezer éve szemezel. Belevetni magad az ismeretlenbe eleinte ijesztő lehet, de valószínűleg pont erre van szükséged ahhoz, hogy fejlődésen mehess keresztül. Felejtsd el azokat az embereket, akik nem adnak hozzá az életedhez, és kezdj el olyan barátságokat kötni, ahol egyenlően fontosak vagytok egymás számára. Hidd el, az elengedés a legjobb dolog, amit csak megtehetsz idén, hiszen fantasztikus lehetőségek várhatnak rád!

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Kezdd az idei évet egy kis detoxikálással, tarts szünetet a közösségi oldalakon, és az online tér helyett tölts időt a való életben azokkal az emberekkel, akik fontosak neked. Fontos lenne, hogy kicsit elrugaszkodj az Instagram és a TikTok világától, hogy többet lehess jelen a saját életedben. Próbálj meg kicsit közelebb kerülni saját magadhoz, amit csak a telefonod nélkül tudsz megtenni. Segíthet a meditáció, a naplóírás, de akár egy egyszemélyes utazás is remek alkalom, hogy jobban összhangba kerülj magaddal. Gondold át, mi történt 2023-ban, illetve mik azok a dolgok, amiken változtatni szeretnél, majd indulj el az önismeret útján! Ha csak egy valamire figyelsz oda idén, az mindenképp az legyen, hogy belecsempészel pár perc nyugalmas egyedüllétet a napjaidba, amikor reflektálsz a gondolataidra és az aznapi történésekre. Persze a telefonod nélkül.

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Rákként hajlamos vagy feláldozni magad másokért, gyakran az összes energiádat a környezetedre szánod. Meg kell értened, hogy előbb magaddal kell foglalkoznod, hogy aztán másokra is jusson minőségi időd. Szóljon ez az év arról, hogy végre kezedbe veszed a saját életed felett az irányítást, és elkezdesz törődni magaddal is. Ugyanazt a szeretetet és gondoskodást, amit mások felé mutatsz, fordítsd saját magadra! Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól ne foglalkozz a barátaid problémáival, szimplán csak engedd meg magadnak is ugyanazt a figyelmet és törődést. Normalizáld magadban a segítségkérést, hiszen nem kell mindent egyedül megoldanod. Itt az idő, hogy optimistán lásd a világot, és magad mögött hagyd a tavalyi sérelmeidet!

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Megvan benned minden, ami ahhoz szükséges, hogy mentor legyél, akár a munkahelyeden, akár a környezetedben. Rendszeresen segítesz másoknak megtalálni önmagukat és arra ösztönözni őket, hogy saját maguk legjobb verziói legyenek. Ne feledd, mindezt az útmutatást érdemes lenne befelé is alkalmaznod, hiszen rengeteg lehetőség vár rád 2024-ben is. Tehetséges vagy, igazi vezető alkat, akit a munkahelyén mindenki szeret. Az idei évet használd arra, hogy megtaláld a saját utadat, például azt, hogyan tudnád akár egy saját vállalkozás formájában kamatoztatni a tudásod. Ne érd be kicsivel, merj nagyot álmodni, és ami a legfontosabb, valósítsd is meg azt! Az idei év számodra a karrierről, a sikerről szólhat.

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Vedd végre észre, hogy érdemes vagy a szeretetre anélkül is, hogy extra munkát fektetsz abba, hogy mások kedveljenek. Nem kell pluszfeladatokat elvégezned vagy kitolni a saját határaidat azért, hogy szeressenek. Szakíts az önfeláldozó éneddel, és dolgozz azon, hogy rendbe tedd a magadhoz való hozzáállásod! Helyezd a személyes fejlődésed középpontba, és azt, hogy végre elkezdj vigyázni saját magadra. Próbálj ki új dolgokat, búvárkodj, bokszolj, vagy csinálj bármilyen olyan tevékenységet, ami segít kiadni magadból azt a rengeteg feszültséget, amit évek óta magadban hordozol. 2024 legyen az az év, amikor végre csodásan és magabiztosan érzed magad a saját bőrödben!

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ne fojtsd el a személyiséged csak azért, mert attól félsz, hogy mások nem kedvelnék az igazi éned. Mutasd meg, hogy ki vagy valójában, engedd szabadon az érzelmeidet és gondolataidat, hiszen a barátaid és a családod elfogadnak akkor is, ha valamivel nem értesz egyet. Feleslegesen fordítod erre az energiád, hiszen semmi nem történik, ha végre kimondod, amit gondolsz, sőt, lehet még közelebbi kapcsolatba is kerülsz a szeretteidhez ezáltal. Találd meg a saját hangod, próbálj asszertívan kommunikálni, hiszen akkor nem lőhetsz mellé. Idén fontos lehet számodra a kapcsolatépítés, és azzal, hogy megmutatod a környezetednek, te sem vagy tökéletes, mély és értékes kapcsolataid alakulhatnak ki másokkal. 

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Skorpióként te vagy a legszenvedélyesebb csillagjegy, szóval itt az ideje, hogy új projekteket találj ki, amelyeket szenvedéllyel és élvezettel hajtasz végre. Vedd körbe olyan kreatív emberekkel magad, akikkel amellett, hogy közös az érdeklődési körötök, egymásra tudtok hangolódni, így fantasztikus dolgokat hozhattok létre közösen. Felejtsd el azokat a munkatársaidat vagy barátaidat a környezetedben, akikkel nem tudsz dűlőre jutni, fordítsd inkább az időd azokra, akikkel közös nevezőn vagytok. Alkossatok bármit, zenéljetek, rajzoljatok, tervezzetek, mert jó érzéssel tölt el a közös kreatív munka, akkor is, ha nincs tétje. Idén fókuszálj arra, hogy ne vedd annyira komolyan a dolgokat, kicsit lazíts az elvárásaidon, főleg saját magaddal szemben – meglátod, hogy akkor jönnek a legjobb ötleteid, amikor nem görcsölsz rá semmire. 

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Nyilasként tele vagy ambíciókkal, nálad céltudatosabb csillagjegy talán nincs is, így számodra a határ a csillagos ég. Ha egyszer a fejedbe veszel valamit, nincs semmi, ami megakadályozna abban, hogy véghez vidd a terved. Idén ezt a tulajdonságod fordítsd a saját egészségedre, hiszen az elmúlt időszakban lehet, hogy elhanyagoltad azt. Készíts edzéstervet, próbálj ki különböző mozgásformákat, beszélj táplálkozási szakértőkkel, hogy megtudd, mi a legjobb étrend a szervezeted számára. Fontos, hogy ne ész és élvezet nélkül állj neki, hiszen az lenne az egész lényege, hogy végre jól érezd magad a bőrödben. Tarts mértéket, és csak lassan kezdj változtatni az életmódodon, mivel apró lépésekben haladva hosszú távon is fent tudod tartani a változtatásokat. Például igyál több vizet, autó vagy busz helyett pedig inkább sétálj!

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Valószínűleg ahogy a legtöbb Bak, te is nagyon szigorú vagy magadhoz. Mindig próbálod a legtöbbet kihozni magadból, még akkor is, amikor emiatt a végkimerülés határára kerülsz, legyen az személyes vagy munkahelyi cél. Felelősségteljes vagy, de rengetegszer nehezen ismered el a saját érdemeidet, ahogy nem vagy elégedett a teljesítményeddel sem. Jutalmazd meg saját magad azért, ha elérsz egy kitűzött célt vagy véghez viszel valamit. Fontos, hogy értékeld saját magadat, de azt is, amit elértél, hiszen enélkül nagyon könnyen kiéghetsz. Veregesd meg a vállad, jutalmazd meg magad egy utazással, egy nagy adag fagyival vagy bármivel, amit szeretsz, hiszen megérdemled!

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Annak ellenére, hogy az összes csillagjegynél jobban igényled az egyedüllétet és az énidőt, idén fontos lenne több időt fordítanod a családodra és a környezetedre. Fókuszálj arra, hogy nyugodt, harmonikus hangulatot teremts a szeretteid számára. Tűzz ki egy napot minden héten, amikor foglalkozol velük, szervezzetek programokat, legyen ez egy kirándulás vagy egy közös utazás egy közeli városba, a lényeg, hogy időt töltsetek együtt. Ugyanez vonatkozik a barátaidra is, hiszen az elmúlt időszakban sokkal többet voltál egyedül, mint a szeretteid körében. Persze mindenki tudja rólad, hogy egy csodabogár vagy, de semmi szükség rá, hogy elszeparáld magad a családodtól. Idén szentelj több időt az utazásnak is, ha teheted, látogasd meg azt a helyet, ahová már nagyon régóta vágysz.

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Idén számodra az egyetlen, amit meg kellene tanulnod, hogy hogyan kell nemet mondani másoknak. Hajlamos vagy folyamatosan túlterhelni magad amiatt, mert mindenkinek mindent megteszel, azonban így nem tudsz rendesen magaddal foglalkozni. Próbáld meg szépen lassan kialakítani a határaidat, és amivel kapcsolatban úgy érzed, hogy már nem fér bele, udvariasan utasítsd el. Hidd el, nagyon hamar rájössz, mennyire megkönnyíted azzal a mindennapjaidat, ha nem kell napi ezer dolgot megtenned másoknak. A legközelebbi kapcsolataidban is próbáld felépíteni ezeket a határokat, és ne hagyd, hogy átgázoljanak rajta!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!