2024.1.4 15:30
Olvasási idő 1:43
Maier Péter

Idén sem játszunk kicsiben koncertügyileg: 2024 a világsztárok éve lesz Budapesten

ZENE BUDAPEST COLDPLAY COREY TAYLOR SLASH

Tripla Coldplay a Puskásban, Thirty Seconds To Mars, Lenny Kravitz, Slash, Sting. Nem kis nevek érkeznek idén a magyar fővárosba.

2023 volt talán az első igazi Covid utáni év, amely fullosan tele volt koncertekkel, a nemzetközi előadók pedig szinte napi forgásban váltották egymást magyar színpadokon. A Live Nation szervezésében tavaly összesen 77 produkció lépett fel hazánkban. Itt volt többek között a Maneskin, a Mötley Crüe a Def Leppard társaságában, a Bring Me The Horizon, Machine Gun Kelly, Louis Tomlinson, Robbie Willaims, Michael Bublé, Roger Waters, 50 Cent, a Depeche Mode, dupla teltházas koncertet adott a Rammstein és a Pantera, valamint pillanatokon belül teltházat csinált a Puskásban a Guns N’Roses is.  Klubokban pedig olyan előadók játszottak többek közt, mint a jövő egyik nagy ígéretének számító kanadai-amerikai rapper-énekes, Grandson, az 50 éves pályafutása alatt először Magyarországon koncertező The Damned vagy éppen a legendás The Sisters of Mercy. A koncertszervező iroda évnyitó közleményéből kiderül, hogy idén talán még keményebb évünk lesz itthon koncertek terén.

16 év után játszik ismét Budapesten a Coldplay, ráadásul akkora volt rájuk az érdeklődés, hogy háromszor is megtöltötték a Puskás Arénát Music Of The Spheres elnevezésű turnéjukkal. Nagyon kemény tavasz lesz: márciusban a Budapest Arénában lép fel LP, a Rose nevű koreai indie-rock sztárcsapat, a Depeche Mode tavalyi, nagysikerű stadionbulija után most az MVM Dome-ban ad koncertet, de tavasszal láthatjuk még a Thirty Seconds To Mars-t, valamint Slash és Myles Kennedy csapatát is.

Kiemelt tartalom
REFRESHER-TESZT: Te a 4-es, 6-os villamos melyik ikonikus utasa vagy? REFRESHER-TESZT: Te a 4-es, 6-os villamos melyik ikonikus utasa vagy? 2024.2.24 9:32

Nyáron olyan előadók érkeznek hozzánk, mint a 17-szeres Grammy-díjas Sting, a világ egyik legzseniálisabb rockshowját produkáló Tool, valamint Lenny Kravitz, a The Dead South, a Five Finger Death Punch, új szólólemezével turnézik Bruce Dickinson és Corey Taylor, Rod Stewart pedig utolsó koncertkörútján a magyar közönségtől is elbúcsúzik.

És akkor nem beszéltünk a hazai csapatok Live Nation által szervezett koncertjeiről. Április 6-án a Carson Coma 5. születésnapját ünnepelhetjük együtt egy teljes egészében körbejárható színpadon adott 360 fokos koncerten az MVM Dome-ban, június 8-án pedig a Halott Pénz eddigi leglátványosabb show-ja következik. Az első stadionkoncertjükkel a 20. jubileumukat ünneplik majd a Puskás Arénában.

Mindeközben klubkoncertekből sem lesz hiány: olyan arcok jönnek, akik a jövő nagyszínpados előadói lehetnek, mint a Call Me Karizma, a Yonaka, a Normandie vagy éppen a Giant Rooks, de több közönségkedvenc is várható, mint például a Guano Apes koncertje. A keményebb műfajok rajongóinak is lesz bőven miből válogatnia, hiszen már biztosan tombolhatunk idén a Persefone, a Decapitated, a Suicide Silence, a Born of Osiris és a Dirthy Honey bulijára is.

Az évet Alessandra, a fiatal svéd-olasz eurovíziós csillag első hazai fellépésével és a Nothing But Thieves koncertjével indítja a Live Nation. Szintén februárban láthatjuk a világhírű Cirque du Soleil társulat lenyűgöző akrobatikus mutatványokat felmutató OVO előadását, amelyet a nagy érdeklődésnek köszönhetően 6 alkalommal is előadnak majd az MVM Dome-ban.