2024.1.7 12:06
Olvasási idő 2:36
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: a holdújév égisze alatt jönnek január legkeményebb új cipői

Havi sneakerjelentés: a holdújév égisze alatt jönnek január legkeményebb új cipői
Forrás Instagram / @sneakerknockerzllc
DIVAT HAVI SNEAKERJELENTÉS NEW BALANCE NIKE SNEAKER

Itt az új év, de a sneakerpiac úgy robog tovább, ahogy eddig. 2024 januárja talán kicsit száraz, de egészen csodálatos droppokkal üdvözli az új esztendőt, mi pedig jószokásunkhoz hűen kiemeltük a legizgalmasabbakat.

Air Jordan 1 Low OG „Year of the Dragon“

Érkezés: január 24.
Retail ár: 160 dollár (nagyjából 55 ezer forint)

A legnagyobb hype ebben a hónapban egyértelműen a Sárkány éve tematikára felhúzott új alacsonyszárú Jordan 1-es körül van, amely limitált számban droppol majd a kínai újév előtt pár héttel. A cipőn elsősorban az olajzöld szín dominál, amely pikkelyes bőrt idéző texturán látható, a fűző és az oldalsó Swoosh pedig fényes vörösben pompázik. A cipő sarkának a tetején egy aranyfelületen található a klasszikus Air Jordan logó. A modell részletességéhez hozzájárul még az átlátszó külső talp, amely egy finom jelzésnek is tekinthető, hogy „haver, ezt fel ne vedd“, mert könnyen dzsuvás lesz. Nem utcára tervezték, annál inkább a vitrinjébe annak, akinek sikerül ezt beszerezni január 24-én. Sok sikert hozzá. Több apróság is jelzi a kínai asztrológiára való utalásokat, de ami igazán kiemelkedő, az az aranyszínű doboz, amely önmagában egy vagyont fog érni.

Air Jordan 1 Low OG "Year of the Dragon"Air Jordan 1 Low OG "Year of the Dragon"Air Jordan 1 Low OG "Year of the Dragon"Air Jordan 1 Low OG "Year of the Dragon"
Galéria megtekintése
(12)

Yeezy Pods

Érkezés: ??
Ár: 70 900 forint

Kanye West mindig rá tud rakni egy lapáttal. Ugyan az Adidas már kiszállt a West-buliból, de Ye nem akaródzik kiszállni a lábbelik (ezt csak annak lehet hívni) piacáról, és újabb „forradalmi“ ötletekkel jelentkezik. Mindenképpen valami olyasminek nevezhető a Yeezy Pods, az első termék, amely a botrányos Gosha Rubchinskiy vezető tervező keze alatt jelenik meg. És hogy mi lesz ez? Hát az egy rendkívül jó kérdés. Csizmazokni? Zoknincsizma? Egy fekete cucc, aminek gumitalpa van és a vádlidig ér, ráadásul nagyon patentül össze is hajtogatható. 

A Yeezy Pods egyébként előrendelhető a Yeezy oldalán, Magyarországról egészen pontosan 70 900 forintért.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Ye (@kanyewest) által megosztott bejegyzés

Jordan 1 Low CNY

Érkezés: január 24.
Retail ár: 125 dollár (nagyjából 43 ezer forint)

Már hagyomány, hogy a Nike/Jordan új droppokkal üdvözli a kínai újévet. Idén az ünnep február 10-re esik, de az általa inspirált cipőkre január 24-től vadászhatunk a SNKRS-ön. A másik ehhez kapcsolódó drop talán valamivel letisztultabb, bár az aranyozott (a gazdagság jelképe) Swoosh ezzel lehet, hogy vitába szállna. A másik domináns szín a bordó, ami így együtt egyszerre idézi fel az első Jordanek, a kínai tradíciók és a kommunizmus vibe-jait. Na, meg persze, itt is megér egy említést a tematikus doboz, amelyet még üresen is elfogadnánk.

Air Jordan 1 Low SE ‘Chinese New Year’Air Jordan 1 Low SE ‘Chinese New Year’Air Jordan 1 Low SE ‘Chinese New Year’Air Jordan 1 Low SE ‘Chinese New Year’
Galéria megtekintése
(10)

Welcome Skateboarding x Nike SB Blazer Mid

Érkezés: január 13.
Retail ár: 110 dollár (nagyjából 38 ezer forint)

Ahogy a neve is feltételezhetővé teszi, a Welcome Skateboarding egy gördeszkás, illetve más deszkás sportok kultúráját a szívén viselő dizájner márka, amely a deszkázás klasszikus gyökereihez nyúlik vissza. A Jason Celaya általa 2010-ben alapított brandnek ez az első kollabja a Nike SB-vel, ráadásul napjaink egyik legnépszerűbb modelljét, a Blazert alkották újra közösen. A madridi márka jellegzetességeit viselő kollablépő a leírása szerint „vitorla“ és „sötét céklafehér“ színekben pompázik, de mondjátok meg ti, mennyire érzékletes színmeghatározások ezek.

Welcome Skateboarding X Nike SB Blazer MidWelcome Skateboarding X Nike SB Blazer MidWelcome Skateboarding X Nike SB Blazer MidWelcome Skateboarding X Nike SB Blazer Mid
Galéria megtekintése
(11)

New Balance WRPD Runner „Lunar New Year“

Érkezés: január 1. (az USÁ-ban)
Ár: 150 dollár (nagyjából 52 ezer forint)

A tavalyi év egyik legfontosabb New Balance-dropja volt a WRPD Runner modell, amely a menőséget a funkcionalitással kombinálja úgy, hogy a kényelmes futásban úttörő FuelCell technológiát hozza össze egy futurisztikus (és valahol mégis vintage?) dizájnnal. Na, most ebből a rendkívül népszerű cipőből érkezett meg a „Lunar New Year“ verzió, azaz ez a brutál fekete colourway, amely egyelőre csak a tengeren túl elérhető, de minden bizonnyal itthon is beszerezhetjük egyszer majd. A színekről amúgy tényleg nem sok mindent lehet elmondani azonkívül, hogy fekete, de egyébként sem érdemes nagyon körülírni, jobban jártok vele, ha végignézitek a képeket. Még talán annyit jó hozzátenni, hogy ez is a kínai újév, azaz holdújév és a Sárkány éve koncepció keretén belül készült, a New Balance leírása szerint a cél az volt, hogy „a legkedvezőbb kínai csillagjegy ereje, magabiztossága és kreativitása“ köszönjön vissza rajta. Hát szó mi szó, ha ez a cipő ember lenne, én valóban nem mernék nekimenni.

New Balance WRPD Runner "Lunar New Year"New Balance WRPD Runner "Lunar New Year"New Balance WRPD Runner "Lunar New Year"New Balance WRPD Runner "Lunar New Year"
Galéria megtekintése
(6)
Felmérés:
Neked melyik a favorit?
Air Jordan 1 Low OG „Year of the Dragon“
Yeezy Pods
Jordan 1 Low CNY
Welcome Skateboarding x Nike SB Blazer Mid
New Balance WRPD Runner „Lunar New Year“
Air Jordan 1 Low OG „Year of the Dragon“
50 %
Yeezy Pods
7 %
Jordan 1 Low CNY
11 %
Welcome Skateboarding x Nike SB Blazer Mid
20 %
New Balance WRPD Runner „Lunar New Year“
11 %
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!