2024.1.2 14:48
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Taylor Swift újabb rekordot döntött, leelőzte Elvis Presley-t

ZENE BILLBOARD ELVIS PRESLEY TAYLOR SWIFT

Így már nemcsak, hogy Taylor Swift a legtöbb ideig toplistán lévő női előadó, de ő a világ leghallgatottabb szóló énekese.

A 34 éves énekesnő megdöntötte Elvis Presley rekordját, így ő lett a legtöbb hetet (összesen 68-at) vezető szólóelőadó a Billboard albumlistáján – derül ki a Guardian cikkéből. 

Taylor Swift újabb rekordot döntött
Taylor Swift | The Eras Tour - Buenos Aires, Argentína Forrás Marcelo Endelli/TAS23/Getty Images

Swift 1989 (Taylor's Version) című albuma 2023 utolsó hetében ötödik alkalommal került az amerikai albumlista élére. Bár az énekes most már szólóelőadóként is tartja a rekordot, és összességében is a második helyen áll, még van egy kis ideje, hogy megelőzze az összesített rekordot tartó Beatlest, akiknek albumjai összesen 132 hetet töltöttek a Billboard albumlistájának élén.

Elvis Presley az 1956 és 2002 közötti időszakot felölelően 67 hetet töltött az első helyen, amivel a szólóelőadók között a második, az összes előadók közül pedig a harmadik helyen áll. Leghosszabb ideig a Blue Hawaii soundtrackje volt a listavezető, amely 1961-62 között 20 hetet töltött az első helyen. Itt érdemes megemlíteni, hogy míg Preyles majdnem ötven év alatt gyűjtötte össze az eddigi rekordot tartó 67 hetet, addig ezt Swift 15 éves karrierje során ért fel a Királynál is magasabbra.