2023.12.30 12:56
Olvasási idő 0:49
Krajnyák Petra

Mégsem jelenik meg Dua Lipa új klipje, az izraeli háborúra való tekintettel

ZENE DUA LIPA

A brit popsztár még szeptemberben készítette el még be nem jelentett dalához készült kisfilmet.

Több rendkívüli megbeszélés követően Dua Lipa és csapata úgy döntött, mégsem jelenik meg idén a legnagyobb titokban leforgatott videóklipje, írja a Sun. A brit énekesnő az Izrael és a Hamász között zajló gázai háborúra való tekintettel vonta vissza nagy költségvetésű klipjének megjelenését.

A 28 éves brit szupersztár titokban forgatott videóklipet egy még be nem jelentett dalhoz. A képsorokban tömegverekedések mellett káosz és zűrzavar ábrázoló jelenetek is szerepelnek, melyeket érzéketlennek talált az Izraelben folyó harcok fényében. A munkálatok még a Hamász október 7-i izraeli inváziója előtt zajlottak, így akkor még nem tudhatták, később milyen negatív olvasatot kapna a végeredmény.


A több százezer fontot felemésztő kisfilmben több száz statiszta vett részt, mellyel a jövőre megjelenő harmadik stúdióalbumát harangozta volna be. Egy bennfentes szerint Dua Lipa közelgő albumához tavaly szeptemberben forgatták le az alapvetően játékosnak szánt klipet, de az abban megjelenő autóbalesetek, rombolás, robbanások, tűzijáték és verekedő tömegek miatt úgy döntöttek, hogy érzéketlen lenne, ha a videó nyilvánosságra kerülne. Tekintettel az október 7-én és azóta történtekre.


A Hamász terrorista csoport aznap indított támadást Izrael ellen, mintegy 1200 ember halálát okozva, mely háborúba torkollott. Dua októberben az Instagramon tett nyilatkozatában azt írta: 

Fájdalmas, amikor szemtanúja vagyok a Gázában uralkodó példátlan szenvedésnek, ahol 2,2 millió lélek, melynek fele gyermek, elképzelhetetlenül nehéz körülmények között él.