2023.12.30 18:00
Olvasási idő 0:39

Mi volt az ÉV SZAVA 2023-ban? – (RIZZ, SLAY, GUCCI💅) – A Te Hangod

VIDEÓ AZ ÉV SZAVA VIDEÓ

Mi volt az év szava 2023-ban, és mi az a kifejezés, amit szíved szerint eltörölnél a Föld színéről?

Tom Holland tette népszerűvé, 2023-ban pedig az Oxford is az év angol kifejezésének választotta a 'rizz' szót, amely azt a jelenséget hivatott kifejezni, amikor valakinek annyira jó a dumája vagy a karizmája, hogy az rettentően megkönnyíti a dolgát a romantikus vagy szexuális célzatú ismerkedések során. Ahogy arról korábban is írtunk, a feltételezések szerint az angol charisma szóból lett kiragadva, és egyfajta képességet jelöl. Mindemellett a ‚rizz up‘ változat (tehát valakire „rárizzelni“) azt a cselekvést jelenti, amikor valakire ráírunk, azaz úgymond „megkezdjük a fűzést“.

Mi viszont nemcsak a hivatalos nyertesre voltunk kíváncsiak, hanem arra is, szerintetek mi volt 2023 legtöbbet használt szava, így a REFRESHER Magyarország arca, Kádár Máté fogta magát, és az év egyik utolsó Akváriumos buliján még megkérdezett titeket arról, mi ment nálatok a legtöbbet, és mi az a szó, amit legszívesebben örökre elfelejtenétek. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!