2023.12.21 15:22
Olvasási idő 0:33
Krajnyák Petra

Egyesülhet a Warner Bros. és a Paramount

FILMEK + SOROZATOK DISNEY FILMEK FILMIPAR HBO NETFLIX PARAMOUNT STREAMING WARNER BROS.

Sajtóértesülések szerint összeolvadhat a Paramount Global és a Warner Bros. Discovery.

Kedden órákon keresztül tárgyaltak a Warner Bros. Discovery (WBD) és a Paramount Global vezérigazgatói, írja az Axios. David Zaslav és Bob Bakish a források szerint a két vállalat összeolvadásáról egyeztetett New Yorkban.

Összeolvadhat a Paramount Global és a Warner Bros. Discovery.
Összeolvadhat a Paramount Global és a Warner Bros. Discovery. Forrás Wikipedia

A Warner Bors. piaci értékét jelenleg 29 milliárd dollárra (10089 milliárd forint), a hatalmas adósságokkal rendelkező Paramountét mindössze 10 milliárdra (3479 milliárd forint) becsülik. Tehát a megállapodás semmiképpen sem két egyenrangú fél egyesüléséhez vezetne.

Ennek ellenére a megállapodás mindkét fél számára előnyös lenne, hiszen az újonnan létrejövő cégcsoport a Paramount+ és az HBO Max egyesítésével a legnagyobb riválisaival, nevezetesen a Netflix és a Disney+ streamingoldalakkal is felvehetné a versenyt.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Warner Bros. a Paramount Globalt vagy annak anyavállalatát, a National Amusements Incorporationst vásárolná fel. A két vállalat  összeolvasztásához feltétlenül szükséges a versenyhivatal engedélye is, ugyanis a két filmóriás egyesülése további iparágon belüli konszolidációkat eredményezne.