2024.1.1 14:03
Olvasási idő 6:00
Csáka Eszter Csáka

Éves horoszkóp: Ilyen lesz számodra 2024 a csillagjegyed szerint

Éves horoszkóp: Ilyen lesz számodra 2024 a csillagjegyed szerint
Forrás Mátrai Cintia/ Refresher Magyarország
TÁRSADALOM HETI HOROSZKÓP HOROSZKÓP

Ha kíváncsi vagy, mi történik veled a következő évben és mire figyelj oda, mutatjuk, mit tartogat számodra 2024 a csillagjegyed alapján.

Kos 

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


2024 számodra a függetlenség éve lesz, végre csak magadért felelsz és azt csinálhatsz majd, ami jól esik. Lehet, hogy az év első felében befizeted magad egy külföldi útra, hiszen mindig is vágytál egy szóló kirándulásra. A munkahelyeden elégedettek lesznek veled, hiszen munkamorálod szuper és te vagy az, aki másokat is tud inspirálni. Még az is megtörténhet, hogy előléptetnek és egy nagyobb felelősséggel járó pozíciót kapsz, amivel bizonyíthatod magadnak is, hogy minden feladatot meg tudsz csinálni, nincsenek előtted lehetetlenek. A szerelmi életedben nem számíthatsz nagy változásokra, ha kapcsolatban élsz, érdemes szépen lassan és biztosan haladni a partnereddel a következő lépcsőfok felé. A bolygók állása szerint a következő év inkább a belső fejlődésedről és a karrieredről szól majd, a szerelem pedig sajnos kicsit háttérbe szorul. De ne aggódj, ez nem jelenti azt, hogy nem találhatsz rá a szerelemre, csak éppen nem az életednek ezen aspektusán lesz a fókusz. 

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


A következő évben előtör a kísérletező éned, kedvet kapsz majd olyan dolgokat kipróbálni, amiket azelőtt még soha. Kalandvágyóbb és sokkal spontánabb leszel, mint valaha, éppen ezért 2024 egy szuper izgalmas év lehet, ha kihozod belőle a maximumot. A munkahelyeden, a szerelemben és a hobbijaid kapcsán is szélesítheted perspektívád és meglátod majd, mennyivel nagyobb a világ, mint azt korábban elképzelted. Ha keményen dolgozol és nem veszíted el a fókuszt, akkor tavaszra egy előléptetést is szerezhetsz magadnak, ami jó nagy fizetésemeléssel és extrákkal jár majd. A szerelmi életed elég változó lesz, az egyik héten több randit is leszervezel, míg a következőben mintha semmi és senki nem lenne kilátásban. Minden csak azon múlik, hogy éppen mihez van kedved, arra azonban figyelj, hogy csak azért ne menj bele egy kapcsolatba, mert abban a pillanatban nem akarsz egyedül lenni. 

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Úgy tűnik, 2024-ben még felbukkannak az előző évből lezáratlan ügyek, például egy ex, egy munkalehetőség, amire nem mondtál nemet akkor, vagy éppen egy energiavámpír barát, akit nem sikerült teljesen kiiktatnod az életedből. Bár imádod a káoszt, először rendet kell tenned az életedben, meg kell vizsgálnod, hogy vajon mi az, ami miatt nem tudsz egyről a kettőre jutni. Ha sikerül lezárnod azt a bizonyos dolgot, magától jönnek majd a jobbnál jobb lehetőségek. A következő évben lehet, hogy a tartós kapcsolat helyett inkább a lazább ismerkedést, kötetlen szórakozást részesíted előnyben, azonban fontos lenne átgondolnod, hogy vajon mi az, ami miatt nem akarsz elköteleződni senki mellett. Ha elindulsz egy önismereti úton, hidd el, rengeteg fejlődést tapasztalhatsz 2024 végére, úgyhogy keríts egy naplót, akár csak Bridget Jones, és kezd az újévet azzal, hogy feljegyzed az érzéseidet.

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


2023 talán nosztalgikusan ér véget, hiszen lehet, hogy hiányzik valaki az életedből, akivel már nem vagy szorosabb kapcsolatban. A következő évben lehetőséged lesz újra felvenni vele a kapcsolatot, de mielőtt döntesz, gondold át, hogy tényleg hiányzik-e ez a bizonyos személy. Az év első felében nagy utazás vár rád, ami nem feltétlen lesz zökkenőmentes, ellenben olyan, új oldalad ismerheted meg, amelyről korábban nem tudtad, hogy létezik. A csillagok állása alapján 2024 számodra főként a szerelemről és a karrieredről szól majd, nagy döntéseket kell meghoznod, amik hatással lesznek nem csak rád, de a környezetedre is. Költözés, új kultúra megismerése, akár egy új karrier is benne lehet a pakliban. Az év közepén felbukkanhatnak régi kollégák, akik új lehetőséget és projekteket kínálnak fel neked.

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Lehet, hogy olyan társaságba keveredsz, amely elsőre nagyon csábító lehet, azonban ha kicsit közelebbről szemléled, rájöhetsz, hogy valójában mennyire káros hatással vannak rád. Nem biztos, hogy minden arany, ami fénylik, ahogy az sem biztos, hogy olyan jó ötlet a következő évet régi barátaid lecserélésével indítanod. Ragaszkodj azokhoz az emberekhez, akik biztonsági hálóként vannak jelen az életedben, ne hanyagold el őket. 2024 szóljon arról, hogy az életed minden területén szelektálsz, szabadulj meg a lakásodban található felesleges holmiktól, tanuld meg kicsit hatékonyabban beosztani az idődet, de legfőképp szabadulj meg azoktól a személyektől, akik jelenléte nem örömet, hanem az ellenkezőjét váltják ki belőled. 

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A következő esztendő nagy változásokat tartogat számodra, egy új munka, egy új városba vagy akár országba való költözés is szóba jöhet, mivel a bolygók állása alapján rengeteg kihívással kell majd szembe nézned. Ha tényleg kitartasz a döntésed mellett, hidd el, megéri küzdened. Mindenesetre szánj elég időt a pihenésre is, hiszen fáradtan és elnyűtten nem fogod tudni megugrani az eléd gördülő akadályokat. Az év végére könnyen lehet, hogy teljesen új életet élsz majd, úgy érzed, mintha kicseréltek volna - persze jó értelemben. Tavasszal megismerkedhetsz valakivel, akivel akár tartós kapcsolat is kialakulhat, a kérdés csak az, hogy fel vagy-e készülve arra, hogy valakivel összekösd az életed? Ahogy telnek a hónapok, szépen lassan elkezdenek megoldódni az anyagi problémáid, ha ügyes vagy nagyobb összeget félre tudsz tenni.

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Attól függetlenül, hogy nem szereted az újdonságokat és ragaszkodsz a már megszokott dolgokhoz, az év első felében rád törhet a kalandvágy, szeretnél majd minden olyan dolgot kipróbálni, ami korábban eszedbe se jutott. Lehet, hogy egy új ismeretség visz rá arra, hogy kicsit nyitottabb légy a világra, de az is lehet, hogy egy könyv vagy film hatására nyílik ki a szemed. Ha csak az tart vissza attól, hogy kipróbálj bizonyos dolgokat, hogy nincs hozzá partnered, akkor érdemes lenne azon dolgoznod, hogy elkezd élvezni a saját társaságod és kipróbálj olyan hétköznapi dolgokat is egyedül, mint például beülni egy moziba vagy étterembe. 2024 fontos önismereti kérdéseket vet fel számodra, mint például, hogy mit vársz el egy párkapcsolattól, hogyan tudod kifejezni a saját vágyaidat, gondolataidat a másik félnek. Ahelyett, hogy mindig mások kedvében járnál, próbáld meg saját magad előtérbe helyezni és arra figyelni, hogy te hogyan érzed magad bizonyos helyzetekben.

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Végre rájössz, hogy a környezetedben hemzsegnek azok, akik valójában nem passzolnak az életedbe. Szabadulj meg tőlük, fókuszálj az igaz barátaidra, akik megértenek és mindig melletted állnak. Ne foglalkozz azokkal, akik csak lehúzzák a kedved és az energiád, hiszen lehet, hogy miattuk vagy frusztrált. Ha sikerül leépítened őket, meglátod, sokkal kevésbé érdekel majd, hogy mit gondolnak rólad mások. 2024, ahogy sok más csillagjegy számára, neked is nagy változásokat tartogat. Nagy költözésekre is számíthatsz, ha eddig tervezted, hogy beiratkozol egy tanfolyamra vagy kipróbálsz egy új hobbit, az év elején érdemes megvalósítanod, hiszen a bolygók állása szerint a következő hónapokban nagyon lendületes leszel.

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


2024-ben sokat fejlődik majd a kommunikációs készséged. Habár eddig is hibátlanul ki tudtad fejezni a véleményed, gondolataidat, most még profibb leszel benne. Ha nem ezzel foglalkozol, érdemes lenne megfontolnod a karrierváltást és valamilyen kommunikációs területen kipróbálnod magad. Az év első felében lelkesen veted bele magad új ismeretségekbe, rengeteg randid lehet, hiszen olyankor vagy a legvonzóbb, amikor magabiztos vagy, tudod, hogy mit akarsz. Ne hagyd, hogy ez a lendület elvesszen nyárra, hiszen akkor vagy leginkább elemedben. Fordíts kicsit több időt saját magadra és arra, hogy a belső hangodra figyelj, mivel az mindig tudja, hogy mi a jó neked.

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Ha minden jól ment idén, sikerült elérned a céljaidat. Itt az ideje, hogy kitűzd magad elé azokat a vágyakat, amiket 2024-ben szeretnél megvalósítani. Mielőtt le akarnád hozni a csillagokat az égről, adj egy kis időt magadnak kipihenni 2023-at és reflektálni az idén történt fejleményekre. Ha egy valamiről kell szólnia a következő évnek, legyen a tudatos pihenés, kikapcsolódás és az, hogy kevésbé ragaszkodsz a terveidhez. Hagyd magad úszni az árral, mivel néha ez a legjobb, ami csak történhet az emberrel. Sőt, ha sikerül spontánabbnak lenned, akár még egy olyan személyt is megismerhetsz, akivel komolyra fordul a kapcsolatotok. Az év közepén előkerülnek a rejtet vágyaid és céljaid, amikel eddig nem mertél foglalkozni, éppen ezért a következő év szóljon a kísérletezésről és az új lehetőségekről.

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


2024-ben végre tied lesz a főszerep, ugyanis végre kibújsz a csigaházadból és kezedbe veszed az irányítást az életeddel kapcsolatban. A lényeg, hogy maradj hű önmagadhoz. Ne valaki más álmát próbáld megvalósítani, hanem csináld azt, ami számodra leginkább testhezálló. Lehet, hogy 2023-ban a saját álmaid megvalósítása helyett valaki mást támogattál, de a következő évben már fordul a kocka és magadra is fókuszálhatsz. Az év első fele kicsit stresszesen, eseménymentesen telhet, így ekkora időzíthetsz nagyobb utazásokat és különböző programokat. Azonban ahogy telnek a hónapok, egyre sűrűbbek lesznek a mindennapjaid. Ha saját projektbe vágsz bele, annak a gyümölcsét csak az év második felében tudod learatni. Ne felejtsd el, hogy semmi baj sincs azzal, ha kimutatod az érzelmeidet ahelyett, hogy falat húznál magad köré. Ahogy azzal sincs baj, ha segítséget kérsz a környezetedtől, ha túlvállaltad magad. 

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia


Sajnálattal kell tudatnom, hogy az idei rossz berögződéseidet és problémáidat a jövő évben meg kell oldanod. Legyen az egy rossz kapcsolat, vagy, hogy nem tudsz bánni a pénzzel, 2024 mindenképpen olyan helyzeteket hoz, amikben nem tudod elkerülni azt, hogy megküzdj az életednek ezen problémáival. Érdemes lenne minél hamarabb meglépned ezeket, hogy végre megtisztítsd az életed a negatív energiáktól és helyet csinálj az új, jó dolgoknak. Iratkozz be egy tanfolyamra, tanulj meg egy új szakmát vagy ha élvezed a mostani munkád, turbózd fel a teljesítményed, hogy előléptethessenek. Szóljon a következő év a karriered építéséről, hiszen a bolygók állása azt mutatja, hogy ez lesz az első számú dolog, amire fókuszálnod kellene. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!