2023.12.20 13:33
Olvasási idő 0:48
Szécsi Krisztián

Lezárult a 2010-es évek egyik legnagyobb metoo-botránya: Keshát már semmi nem köti Dr. Luke-hoz

ZENE KESHA SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Lady Gaga és Taylor Swift is tanúskodott Kesha mellett, ám a bíróság először mégis a producernek hitt. Az énekesnő most azonban végleg megszabadult Dr. Luke kiadójától.

Közel tíz évnyi jogi pereskedés után, december 19-én, kedden, Kesha végre minden munkakapcsolatát megszakíthatta egykori producere és mentora, Dr. Luke kiadójával, az RCA Records által forgalmazott Kemosabe-bel.

A Variety értesülése szerint az énekesnő egyúttal régi menedzsmentjétől is búcsút vett, és teljesen új fejezetet nyitott az életében.

Végre hazatérek önmagamhoz

– írta közöségi médiás felületein Kesha, majd a felszabadulásélmény margójára még egy meztelen fotót is posztolt magáról.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kesha (@kesha) által megosztott bejegyzés

Kesha öt nagylemezt – köztük a 2010-es bemutatkozó albumát, az Animalt, amely a Tik Tok című megaslágerét is tartalmazta – és három EP-t adott ki a kiadón keresztül, 2014-ben azonban szerződésbontást követelt, miután azt állította, hogy Dr. Luke korábban szexuálisan bántalmazta őt. A férfi rendületlenül tagadta ezt az állítást, szinte visszakézből perelte az énekesnőt rágalmazásért és hírnévrontásért.

Kiemelt tartalom
Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz Úgy gyarapodnak a súlyos szexuális bűncselekményekről szóló vádak Sean Diddy Combs ellen, hogy már követni is nehéz 2024.4.20 10:42

Bár a bírósági procedúra egyértelműen rányomta bélyegét munkakapcsolatukra, ami gyakorlatilag teljességében meg is szűnt, Kesha a szerződésének lejártáig a Kemosabe kötelékében állt. Ez volt a 2010-es évek egyik legjelentősebb metoo-esete a zeneiparban, többek között olyan zenészek tanúskodtak az énekesnő mellett, mint Lady Gaga és Taylor Swift.

Kesha utolsó albuma, a Gag Order idén májusban jelent meg, amiről többek között mi is írtunk. Az albumon olyan témák kerülnek előtérbe, mint a bezártság, az igazságtalanság érzete, és hogy milyen, amikor hazugnak nevezik az embert.