2023.12.12 10:23
Olvasási idő 1:03
Kovács M. Dávid

Bejelentették a 2024-es Sziget első neveit, Fred again.. és Sam Smith a headlinerek között

ZENE FESZTIVÁL KONCERT SZIGET

Első körben közel negyven nevet hozott nyilvánosságra a Sziget a 2024-es fellépők többszázas listájából.

Kedd délelőtt közel negyven fellépőt jelentettek be a 2024-es Szigetre a fesztivál a szervezői, a fontosabb nevek között van Fred again.., Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, a Wednesday és Four Tet is.

„Eddig négy nagyszínpados főfellépő jelzett vissza a meghívásunkra, és reményeink szerint már jövő év elején tovább bővül a Nagyszínpad két esti, kiemelt sávjában fellépő headliner szintű világsztárok sora” – közölte Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a Refresher részére eljuttatott, keddi sajtóközleményben. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés

Az első körös nevek közül egyértelműen Fred Gibson, azaz Fred again.. a legnagyobb durranás, aki jelenleg az egyik legfrissebb, mégis legnagyobb név az elektronikus zenei szférában – néhány héttel ezelőtt mi is komplett portrét szenteltünk neki és a munkásságának.

Kiemelt tartalom
Ki ez a zavarbaejtően kedves srác, aki az egész világot önfeledt táncra perdítette? – Bemutatjuk Fred again..-t Ki ez a zavarbaejtően kedves srác, aki az egész világot önfeledt táncra perdítette? – Bemutatjuk Fred again..-t 2023.11.14 18:34

Rajta kívül olyan nagyszínpados produkciók érkeznek majd a jövő évi Szigetre, mint Sam Smith, Stormzy vagy a One Direction tagjaként ismertté vált Louis Tomlinson. De jön Four Tet, visszaér a Big Thief, Aurora, a Fontaines D.C és a Crystal Fighters is.

A legaktuálisabb gitárzenekar ezúttal az észak-karolinai Wednesday – Karly Hartzman és MJ Lenderman formációja –  lesz, amelynek Rat Saw God című nagylemeze az idei évösszegző listák visszatérő szereplője – az egyik Playback Péntekben mi is beharangoztuk az anyagot.

A fentiek mellett fellép még Elton John egyik nagy kedvence, Joesef, valamint Becky Hill, a Yard Act, az Overmono, Nia Archives, Zoe Wees, Honey Dijon, az Artbat, Dom Dolla, Blondshell, Ellen Allien, Chloé Caillet és a Nova Twins.

Az összes nevet a lenti bejelentővideóban is el tudjátok érni:

A jövő évi Szigetet 2024. augusztus 7. és 12. között rendezik majd meg. Kádár Tamás közlése szerint az eddigi early bird jegyeladások alapján hatalmas az érdeklődés a 2024-es fesztiválra is.