2023.12.6 14:25
Olvasási idő 1:24
Szécsi Krisztián

Igazi világsztár nyitja a Paloznaki Jazzpikniket, akinek a dalait talán te is maxon üvöltetted a 2000-es években

ZENE ANASTACIA FESZTIVÁL PALOZNAKI JAZZPIKNIK

2024-ben már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Balaton partján Magyarország legnagyobb jazzfesztiválját. Ahogy az elmúlt években, ezúttal is a zenei világ nagyjai szórakoztatják majd a fesztiválozókat.

Augusztus 1-én az amerikai „sprock-ikon”, Anastacia nyitja a Paloznaki Jazzpiknik nulladik napját, ami azért is ígérkezik igazán izgalmasnak, mert pont jövőre lesz 25 éve annak, hogy Anastacia szó szerint berobbant a zenei világba I'm Outta Love című gigaslágerével.

Az énekesnő több mint 52 millió eladott lemezt és több mint 225 díjat jegyez világszerte – ezek közül három alkalommal nyerte el a World Music Awardsot. Karrierje során olyan olyan legendás zenészekkel és előadóművészekkel működött együtt, mint Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Mariah Carey vagy Eros Ramazotti.

Anastacia több zenei műfajban énekel, a 2000-es évek elején a funk, a dance, a pop, az R&B és a soul egyedi ötvözete jellemezte dalait. 2003-ban született meg az általa elnevezett, „sprock-stílus”, ami a soul, a pop és a rock műfaját vegyíti. Az énekesnő elég rutinos fellépőnek számít hazánkban, a paloznaki koncert karrierjének hatodik magyarországi koncertje lesz – utoljára 2018-ban énekelt Budapesten.


A piknik második napján a ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a funky királya, a The Brand New Heavies tér vissza Paloznakra, őket Tony Hadley, a világhírű Spandau Ballet egykori frontembere követi.

Kiemelt tartalom
10 nap, 10 külön fesztivál: minden nap más élményt kaphatsz a Művészetek Völgyén 10 nap, 10 külön fesztivál: minden nap más élményt kaphatsz a Művészetek Völgyén 2024.7.8 16:06

A pénteki nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak fogja táncra perdíteni a piknikezőket – a ’21-es nagysikerű koncertjük után második alkalommal. A Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak  a világ legnagyobb fesztiváljain, például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit is lenyűgözték zenéjükkel. 


Augusztus 3-án, szombaton, a holland Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. A záróesten az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a – a 2024-es fesztiválon szintén fellépő – The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé és Craig David vokalistájaként ismerhetett meg a nagyközönség. A kirobbanó energiájú duó fergeteges koncertet adott a jubileumi Jazzpikniken, jövő nyáron ismét egyedi vájbokat sugárzó estét ígérnek.


A további fellépőkről folyamatos tájékoztatást adnak a szervezők, így érdemes lesz a fesztivál honlapját figyelemmel kísérni.