2023.12.5 9:58
Olvasási idő 1:00
Kovács M. Dávid

Jövő nyáron Veszprémben játszik a Toto, Gregory Porter és a Milky Chance

ZENE KONCERT VESZPRÉM

Belengették a 2024-es VeszprémFest fellépőit.

A VeszprémFest Facebook-oldalán hétfő este nyilvánosságra hozták a 2024-es programot, amelynek részeként a Toto, Gregory Porter, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace is fellép a városban.

A fenti formációk július 16-20. között játszanak a veszprémi História Kertben, majd július 18. és 20. között Snétberger Ferenc ad három koncertet barátaival, tanítványaival és pályatársaival a Jezsuita Templomkertben.

A nyitónapon a német Milky Chance ad koncertet, amely éppen tíz éve, 2013-ban robbant be a köztudatba a Stolen Dance című slágerével, amely mostanra több mint 925 milliós letöltést ért el a YouTube-on. Felléptek többek között a Coachella, a Lollapalooza, a Reading & Leeds fesztiválon, szerepeltek Jimmy Kimmel Live show-jában, illetve hozzánk, a Szigetre is eljutottak.

Másnap a Caravan Palace francia elektro-swing formáció folytatja a sort, akit a Brit Awards-nyertes angol énekes és színésznő, Paloma Faith követ, aki fellépett többek között a Glastonburyn, de láthattuk a The Voice zsűrijében, és gyakran hasonlítják Amy Winehouse-hoz és Etta James-hez is.

A kétszeres Grammy-díjas Gregory Porter pályafutása első magyarországi koncertjét 2016-ban adta Veszprémben, most pedig nyolc év után visszatér. „Gregory Porter birtokolja a legtöbb olyan dolgot, amit egy férfi jazzénekestől várnánk, és talán egy-két olyan dolgot is, amiről nem tudtuk, hogy várunk“ – írta róla a New York Times.

Őt az Africa, a Hold the Line, a Rosanna és az I’ll Be Over You című slágereket jegyző Toto váltja. A 70-es években indult, három Grammy-díjjal elismert kaliforniai formáció a pályája legnagyobb sikereiből válogat majd a veszprémi koncerten – legalábbis a szervezők közlése szerint.

A VeszprémFest 2024-es programjaira időközben a jegyértékesítés is elindult.