2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Kaposi Máté
2022.12.1 13:06
Olvasási idő  0:52

Magyar csapatok is csatlakoztak az év legmenőbb sporttrendjéhez

Japánban hagyománynak számít, hogy a mérkőzések után nem csak a nézők, de a játékosok is összetakarítanak maguk után. Az európai szemmel meglepő szokást egy NBII-es futballcsapat szeretné meghonosítani Magyarországon.

Kaposi Máté
2022.12.1 13:06 Olvasási idő  0:52
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Ahhoz kétség sem fér, hogy az év legmenőbb mezbemutatója már a kozármislenyi focicsapaté, erről mi is beszámoltunk korábban. Most már viszont lassan az is biztos, hogy a 2022 legszerethetőbb csapata képzeletbeli díjat is odaítélhetjük a Baranya megyei csapatnak. 

 

Átvették a japánok mintáját

A Pécs mellett található kisváros fociklubja az idei szezonban az NBII-ben vitézkedik. Bár a csapat 18 forduló után csak a kieső, 19. helyen szerepel, a szívünket már most megnyerték. A csapat ugyanis az év legmenőbb kihívássorozatát indította el; miután 6–4-s vereséget szenvedtek Szombathelyen a Haladástól, a futballisták makulátlan állapotban, tökéletesre tisztítva hagyták el a vendég öltözőt, ezzel átvéve a Japán válogatott példáját. 

 

 

Ez már önmagában is elég menő lenne, de nem álltak meg itt. A hazai sportélet nagyágyúit hívták ki a kezdeményezés folytatására, megemlítették a PICK Szeged és a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, de a Fradi jégkorongosait is. Mivel a futball NBI jelenleg téli szünetet tart a katari vébé miatt, így ők nem játszanak mérkőzéseket. Csak remélni tudjuk, hogy a visszatérés után ők is csatlakoznak majd a trendhez.

 

Kihívás elfogadva

A kihívott csapatok reakciójára nem kellett sokat várni, a Fradi hokisai, illetve a Bajnokok Ligájában győzedelmeskedő Szeged is tökéletes állapotban hagyta maga után az öltözőt. 

 

 

A szegediek Celjében arattak győzelmet, míg a Ferencváros a Csíkszereda elleni mérkőzés után rakott rendet, ráadásul mindkét csapat újabb klubokat hívott ki. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Twitter / FIFA.com
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra