2023.11.10 18:52
Olvasási idő 0:37
Hering András

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Davide Renne olasz divattervező, a Moschino új kreatív igazgatója

DIVAT DIVAT

A 46 éves divattervező halálát a Moschino anyavállalata, az Aeffe SpA jelentette be sajtóközleményében, ahol alig kilenc napja kezdte meg munkáját kreatív igazgatóként.

Renne kinevezését a Moschino új kreatív igazgatójaként 2023. október 16-án jelentették be. November 1-én kezdte meg munkáját a luxusdivatháznál, és mindössze kilenc nappal később, november 10-én hunyt el.

"Nincsenek szavak arra a fájdalomra, amit ebben a drámai pillanatban érzünk" – áll az Aeffe SpA elnöke, Massimo Ferretti által kiadott közleményben.

Davide csak néhány nappal ezelőtt csatlakozott hozzánk, most pedig egy hirtelen betegség túl korán elvette őt tőlünk. Még mindig nem tudjuk elhinni, ami történt.

Davide Renne Forrás Alessio Bozoni

A Moschino első kollekciója Renne irányítása alatt a tervek szerint 2024 februárjában debütált volna a milánói divathéten. Renne korábban a Gucci női ruhákért felelős vezetője volt, majd őt választották Jeremy Scott helyére, aki az elmúlt évtizedben irányította a márkát.

"Amit a divat – különösen az olasz divat, és leginkább a Moschino háza – hatalmas erejével el tud érni, azt a játék, az öröm érzésével kell megvalósítani" – mondta Renne a kinevezése idején kiadott közleményben.

Köszönöm, Ferretti úr, hogy nekem adta a kulcsot a játszószobájához. Alig várom, hogy elkezdhessem.