2023.11.8 10:45
Olvasási idő 0:47
Szécsi Krisztián

Nincs több fojtogatás a Simpson családban? Homer végleg leszállhat Bart nyakáról

FILMEK + SOROZATOK A SIMPSON CSALÁD SOROZATOK

Homer közel harminc évig szorongatta gyermeke nyakát "A Simpson család" sorozatban, ám ez most a jelek szerint megváltozott.

Ami a magyar popkultúrának a Szomszédok, az az amerikainak A Simpson család, amely azonkívül, hogy folyamatosan görbe tükröt nyomott a tengerentúli társadalom arcába, fáradhatatlanul reagált különböző közéleti jelenségekre, kérdésekre, elnökválasztásokra, realitykre, celebritásokra, környezetvédelemre vagy épp az amerikai UFO-mániára.

Ezek mellett a gyereknevelés is fajsúlyos kérdésnek számított a franchise történetében, már csak azért is, mert Homer rendszeresen fojtogatással kívánta megregulázni egy szem fiát, Bartot. Ám ez most megváltozik, mert a családapa rájött: már nem az erejével kell példát statuálni.

A sorozat legutóbbi epizódjának egyik jelenete vírusként terjedt el az interneten, melyben Homer karaktere kezet fog egy új szomszéddal, aki megdicséri erős kézfogását. „Látod, Marge? Csak kifizetődött, hogy annyit fojtogattam a fiút“ – mondja a férj feleségének, Marge-nak. Majd hozzáteszi: „Csak vicceltem, már nem csinálok ilyet. Változtak az idők.“

Az Independent szerint az utolsó alkalom, amikor Homer valóban megráncigálta a fia nyakát, a 31. évadban volt, ami 2019 és 2020 között futott. A család életét bemutató sorozat egyébként a világ legrégebb óta futó animációs sorozata.

Kiemelt tartalom
A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika A háború sohasem változik, de az adaptációnak ez tesz jót – Fallout sorozatkritika 2024.4.20 10:19

FRISSÍTÉS (11.14.): A sajtóban megjelent információkra reagálva James L. Brooks, a sorozat egyik alkotója a People magazinnak azt mondta, minden marad a régiben. „Egy pillanatig se higgyétek, hogy bármit is változtatnánk!“ – mondta. További részletek ebben a cikkünkben.

Kiemelt tartalom
A Simpson család alkotója szerint marad a fojtogatós szeretet, Homer a jövőben sem kíméli Bartot A Simpson család alkotója szerint marad a fojtogatós szeretet, Homer a jövőben sem kíméli Bartot 2023.11.14 9:51