2023.11.8 16:58
Olvasási idő 2:34
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: ezek lesznek az ünnepek előtti utolsó nagy cipőmegjelenések novemberben

Havi sneakerjelentés: ezek lesznek az ünnepek előtti utolsó nagy cipőmegjelenések novemberben
Forrás Adidas Originals
DIVAT ADIDAS CONVERSE HAVI SNEAKERJELENTÉS NIKE SNEAKER

Némi szégyenteljes kihagyás után visszatért a havi sneakerjelentés! Sorozatunkban minden hónapban sorra vesszük az általunk „legkeményebbnek“ ítélt új sneakereket. Novemberrel belépünk az éves végjátékra és jönnek is az ünnepi droppok!

Off-White™ x Nike Air Force 1 Mid „Varsity Maize“

Érkezés: november 9.
Retail ár: 205 dollár (kábé 73 ezer forint)

Próbáld meg anyádnak elmagyarázni, hogy ez a lépő miért akkora érték, mint amekkora érték. Ugyanakkor mi tisztában vagyunk vele, hogy a Virgil Abloh emlékét őrző, úgynevezett „Varsity Maize“ színárnyalatban pompázó Mid 1-es miért óriási ereklye, különösen így, hogy tudjuk, egyszer elfogynak a tervek, amiket a fiatalon elhunyt zseni ránk hagyott. Az „egyetemi kukoricasárgának“ (korántsem) fordítható színárnyalat egyébként az Iowa-i Egyetem előtt tiszteleg, amely az egyik első olyan intézmény volt, amely együttműködésbe lépett anno a Nike-val. Ami ezt a cipőt illeti, a november 9-én droppoló AF1-et a futurisztikus hatása teszi igazán figyelemfelkeltővé, a különleges talp és a duplafűzős megoldás is ebbe az irányba mutat. Egyértelműen a hónap egyik legfontosabb megjelenése, kár, hogy jó eséllyel nem jut majd hozzá egyikünk sem.

Off-White™ x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"Off-White™ x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"Off-White™ x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"Off-White™ x Nike Air Force 1 Mid "Varsity Maize"
Galéria megtekintése
(6)

Jordan 1 Retro High OG „Royal Reimagined“

Érkezés: november 4. 
Retail ár: 180 dollár (kábé 62 ezer forint)

Hónap elején érkezett november leginkább várt Jordan 1-ese, amely az úgynevezett „Royal“ színárnyalatot kapta, amely a feketét és a királykéket vonultatja fel. Nem véletlen a hype, ugyanis egy igazi klasszikusról beszélünk, amely most – ahogy év elején az Air Jordan 3 White Cement is – a Reimagined sorozaton belül modernizálva újraéled. A talp szokás szerint fehér, leszámítva a legeslegalját, ami a Swoosh-hoz hasonlóan királykékben pompázik. Megtalálhatjuk rajta a Nike Air logót is, többek között a nyelveken. A legnagyobb újítás a felső részen található, ahol a sztenderd bőr alapanyagot velúrbőrre cserélték. A lépő november 4-én droppolt, de a cikk készültének időpontjában, egyelőre – relatíve – nem repült az egekbe a resale-ára, ha esetleg kacérkodtok vele.

Air Jordan 1 High "Royal Reimagined"Air Jordan 1 High "Royal Reimagined"Air Jordan 1 High "Royal Reimagined"Air Jordan 1 High "Royal Reimagined"
Galéria megtekintése
(7)

Wales Bonner X Adidas Samba

Érkezés: november 8.
Retail ár: 200 dollár (kábé 70 ezer forint)

A Gazelle-ek népszerűségéről már részletesen írtunk, és hasonló utat jár be a 70-es évek reneszánszával az Adidas Samba is. A Wales Bonner brit tervezővel készült friss Samba-kollekciótól első látásra leesett az állunk. Amikor már azt hinnéd, hogy a nyár elmúltával a modell körülötti hype is elül, ez a friss együttműködés csak további nyálcsorgatást generál a Sambák iránt. Különösen izgalmassá teszi a cipő nyelve, amely a régi focicsukákat idézően nyúlik le a fűzőre. Négy különböző színskálában jelent meg november 8-án: fekete, „rókabarna“, „krémfehér“ és sötétbarna, de ezek a szavak nem írják le szépségüket, úgyhogy beszéljenek helyettünk a képek:

Wales Bonner x adidas SambaWales Bonner x adidas SambaWales Bonner x adidas SambaWales Bonner x adidas Samba
Galéria megtekintése
(4)

A-Cold-Wall* x Converse Geo Forma Boot

Érkezés: november 7.
Retail ár: 150 dollár (kábé 53 ezer forint)

A hónap legparább lábbelije címére egyértelműen pályázik a Samuel Ross avantgárd esztétikáját megtestesítő A-Cold-Wall márka, valamint a Converse együttműködéséből születő télicsizma, avagy a Geo Forma Boot. Ha már az Off-White-os AF1-nál beszéltünk a futurizmusról, akkor mi a jó szó erre? A felsőrész poliészter-spandex-ripstop anyagokból áll, így lazán megküzd az időjárás viszontagságaival, miközben egyfajta tornacipő/bakancs hibridet látunk fűző helyett cipzárral és egy vaskos gumi középtalppal feldobva. Középen természetesen ott a Converse-logó, míg az A-Cold-Wall* jelképe a talpegységen díszeleg. Az összkép pedig: hát hogy mondjuk ezt szalonképesen?

A-Cold-Wall* x Converse Geo Forma BootA-Cold-Wall* x Converse Geo Forma BootA-Cold-Wall* x Converse Geo Forma BootA-Cold-Wall* x Converse Geo Forma Boot
Galéria megtekintése
(8)

April Skateboards x Nike SB Dunk Low „Racer Blue“

Érkezés: november 13.
Retail ár: 135 dollár (kábé 48 ezer forint)

Listánk talán „leghordhatóbb“ cipőjét már most úgy emlegeti a GQ, hogy az egyik legmenőbb deszkás lépő valaha. Az April Skateboards és a Nike ironikusan éppen áprilisban hirdette be a közös SB Dunk Low-t, amely sokak örömére meg is érkezik november 13-án. Az ausztrál deszkás, Shane O'Neill márkájával együttműködésben készült cipő egészen különleges mentaszínt kapott a felsőrészen, de felhívnánk a figyelmet a talp legaljára, ami tulajdonképpen körülírhatatlan. Mi tagadás, ez a Dunk Low-k éve volt, ki ne emlékezne például a Jarritos mexikói üdítőmárkával készült kollabra, vagy Virgil Abloh egyik legfontosabb örökségére, az Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low-ra. Mindezek mellett még így is megmerjük kockáztatni, hogy a modell egyik legszebb idei kiadása érkezett meg most év végére.

April Skateboards x Nike SB Dunk Low "Racer Blue"April Skateboards x Nike SB Dunk Low "Racer Blue"April Skateboards x Nike SB Dunk Low "Racer Blue"April Skateboards x Nike SB Dunk Low "Racer Blue"
Galéria megtekintése
(5)
Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!