2023.3.4 10:18
Olvasási idő 2:12
Maier Péter

Havi sneakerjelentés: mutatjuk március hónap legbombább cipőmegjelenéseit

Havi sneakerjelentés: mutatjuk március hónap legbombább cipőmegjelenéseit
Forrás Alexander Tamargo/Getty Images
DIVAT CIPŐK SNEAKER

Sorozatunkban minden hónapban sorra vesszük az általunk „legkeményebbnek“ titulált új sneakereket. A tavasz beköszöntével megérkezik a várva várt Tiffany-s Air Force, de a Jordanek sem állnak el a reflektorfényből az elkövetkezendő hetekben.

Tiffany and Co. x Nike Air Force 1 Low

Érkezés: március 7.
Ár: 400 dollár (kb. 140 ezer forint)

A hónap egyik legnagyobb cipős sztorija, hogy összeállt egy legendás luxus-ékszermárka és a Nike, hogy megalkossák a legújabb AF1-t, amiért taposni fogják egymást a nagyvárosi menő lányok. Való igaz, a sneakert nem csak a szokatlan kollab szellemi értéke, hanem maga a dizájn is különlegessé teszi a „Tiffany kék“ bőr swoosh-sal (avagy Nike pipa, ami nem pipa) az oldalán. A tervezők egyébként az Álom luxuskivitelben film előtt tisztelegve választották a cipő fő színét, ugyanis annak nyitójelenetében Audrey Hepburn fekete estélyi ruhában száll ki a taxiból a Tiffany & Co. egyik üzlete előtt. Persze, nem ez az első együttműködése a két márkának, de könnyen lehet, hogy a közös történetükből ez az Air Force 1 válik majd a legnépszerűbbé. Külön érdemes kiemelni a kollaboráció egyéb kiegészítőit: a cipőkanalat, a fogkefét és a sípot. Ja, és a cipőhöz sárga, fehér, fekete és „Tiffany kék“ cipőfűző is jár, ti melyikkel hordanátok?

Tiffany and Co. x Nike Air Force 1 LowTiffany and Co. x Nike Air Force 1 LowTiffany and Co. x Nike Air Force 1 LowTiffany and Co. x Nike Air Force 1 Low
Galéria megtekintése
(14)

Nike SB x Air Jordan 4 “Pine Green”

Érkezés: március 20.
Ár: 225 dollár (kb. 80 ezer forint)

Nagy a hype a legújabb SB X Jordan cipő körül is, pedig a Nike hivatalosan nem is kommentálta a cipő érkezését. A sneakerheadek azonban biztosra veszik az új 4-est, sőt, állítólag két színben is érkezik a cipő, de elsőként március 20-án a „fenyőzöld“ verzióra lehet majd rárepülni a SNKRS-ön. A névadó árnyalat a középtalpon, a fűzőlyukakon és a sarkakon látható, míg a lábbeli nagy része fehéres színben pompázik. Kosaras cipő ugyan, de a fradisták kegyét is megnyerheti az új AJ4. Mutatjuk a kiszivárgott képeket:

Nike SB x Air Jordan 4 “Pine Green”Nike SB x Air Jordan 4 “Pine Green”Nike SB x Air Jordan 4 “Pine Green”Nike SB x Air Jordan 4 “Pine Green”
Galéria megtekintése
(5)

Air Jordan 3 White Cement "Reimagined"

Érkezés: március 11.
Ár: 210 dollár (kb. 74 ezer forint)

Ez (is) a nagy Jordan-megjelenések hava, egészen 1988-ig utazott vissza a Nike az időben, hogy visszahozza minden idők egyik legkeresettebb kosarascipő-mintáját. A 35. évfordulóra készült újragondolás visszahozza az elefántmintát, de a tűzpiros megjelenése is kifejezetten vintage hatást kölcsönöz neki. Külön öröm látni a sarokrészen a klasszikus Nike Air márkajelzést, amelytől aztán végképp évtizedekkel korábban érezhetjük magunkat. Az év talán egyik legizgalmasabb kosarascipője ez, nem csoda, hogy több helyen ezt tartják március hónap legfontosabb release-ének.

Air Jordan 3 White Cement ReimaginedAir Jordan 3 White Cement ReimaginedAir Jordan 3 White Cement ReimaginedAir Jordan 3 White Cement Reimagined
Galéria megtekintése
(6)

Fly Streetwear x Nike SB Dunk Low

Érkezés: március 4.
Ár: 120 dollár (kb. 42 ezer forin)

A Nike 2002 óta kollaborál kisebb, lokális skate shopokkal, hogy azok elkészítsék a saját Dunkjukat. Most a Fly Streetwear nevű kínai márka volt a soros, a kollabból pedig egy szürke alapon kék és zöld velúrt tartalmazó alacsonyszárú sneaker született, talán a  legérdekesebb rajta mégis a hímzett Swoosh. A cipőt egyébként lokális boltokban, Sanghajban és Kínában kezdik majd árulni március 4-én, jó kérdés hogy mennyiért és hogyan csorog majd át hozzánk. 

Fly Streetwear x Nike SB Dunk LowFly Streetwear x Nike SB Dunk LowFly Streetwear x Nike SB Dunk LowFly Streetwear x Nike SB Dunk Low
Galéria megtekintése
(9)

New Balance 9060 “Black/White”

Érkezés: március 3.
Ár: 150 dollár (magyar oldalon 68 ezer forint körül)

Legyen egy olyan cipő is, amihez talán még hozzá is juthatsz – gondoltuk, és beválogattuk a New Balance egyik régiúj dropját, amely március 3-tól már elérhető a különböző webáruházakon. A márka bővíti a 9060-asainak a sorát, méghozzá egy klasszikus fekete-fehér verzióval, amely most – hogy a New Balance-ok az abszolút nosztalgiájukat élik – jó választás lehet bárkinek a tavaszra. Külön izgalmassá teszi a lábbelit, hogy míg az egyik oldalán egy bőr fehér „N“ logó van, addig a másikon egy hímzett verzió növeli a cipő esztétikai értékét. Mindemellett van egy olyan sejtésünk, hogy kellően kényelmes is ezzel a puha EVA hab középtalppal.

New Balance 9060 “Black/White”New Balance 9060 “Black/White”New Balance 9060 “Black/White”New Balance 9060 “Black/White”
Galéria megtekintése
(6)