2023.4.2 11:43
Olvasási idő 2:21
Maier Péter

Havi sneakerjelentés – Ezeken a darabokon lesz a reflektorfény áprilisban cipőfronton

Havi sneakerjelentés – Ezeken a darabokon lesz a reflektorfény áprilisban cipőfronton
Forrás MSCHF
DIVAT CIPŐK NIKE SNEAKER

Sorozatunkban minden hónapban sorra vesszük az általunk „legkeményebbnek“ titulált új sneakereket. Április talán az eddigi legbrutálisabb: a várva várt Virgil Abloh-darabtól a két oldalról felvehető, sokkolóan kinéző új MSCHF-cipőig, van itt minden.

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”

Érkezés: április 26.
Retail ár: 150 dollár (kb. 52 ezer forint)

Hat évvel ezelőtt Travis Scott és a Jordan brand feje tetejére állították a sneakervilágot a fordított Swoosh logóval ellátott cipőikkel. Sokak szerint a kollaboráció utolsó Jordan 1-ese láthat napvilágot április 26-án, ugyanis a rapper és a Nike más közös modellekben gondolkodik. Előbb azonban érkezik a Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG  „Oliva“ színvilágban, amelyen a fantázianevet kölcsönző oliva szín a fordított (és nem fordított) Nike-logón és a külső talpon jelenik meg. La Flame és a Jordan együttműködésének új darabja gyerek- illetve női méretben jelenik majd meg az SNKRS-ön, a travisscott.com-on, illetve néhány kijelölt üzletben. 

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
1 / 13
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive” Forrás: Nike

Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low

Érkezés: április 5.
Retail ár: ? (aukció lesz)

Gyötrelmes hónapok, évek állnak a sneakerheadek mögött, amelyek kemény várakozással teltek. Virgil Abloh egyik utolsó tervének megjelenése értelemszerűen elhúzódott sajnálatos, 2021 novemberi halála miatt. A kétféle színvilágban kapható Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low először a 2019-es párizsi divathéten lett elhintve, a darabot Abloh egyfajta tisztelgésnek szánta Leonard "Futura" McGurr graffitiművész előtt. Két colourway-ben készült el: ezek a UNC, illetve a Syracus, előbbiben a kék, utóbbiban a narancssárga dominál, és mindkettő egy-egy egyetemi kosárlabdacsapat brandjéből inspirálódott. Az év egyik legjobban várt cipőjére mondjuk hiába csorgatjuk a nyálunkat, ugyanis közel lehetetlen lesz hozzájutni, április 5-én mindössze 4-4 párt bocsátanak aukcióra a Sotheby's oldalán.

Off-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk Low
1 / 8
Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low Forrás: Sotheby's

MSCHF BWD

Érkezés: április 11.
Retail ár: ?

Aznap, amikor Magyarországon a költészet napját ünnepeljük, a MSCHF kreatív stúdió is egy költői túlzásokkal tűzdelt darabbal érkezik. Ők azok a brooklyni brand, akiknek a híres piros csizmát köszönhetjük, ezúttal pedig egy olyan cipővel érkeznek, amelyet mindkét oldala felől hordani lehet. Nem vicc, a BWD lépőt mindkét irányból fel tudjuk venni. „Next-level alkotás“ – írják a Hypebeasten, és valóban next-level, az már szubjektív, hogy melyik irányba. A szandálként is remekül funkcionáló cipő április 11-én jelenik meg, egyelőre ismeretlen áron, de nem lepődnénk meg rajta, ha a piros csizmához hasonlóan ez is kevesek kiváltsága lenne – bár az is elképzelhető, hogy csak kevesek vágynak ilyesfajta kiváltságra, hiszen az ilyen statement lébbelikhez szükségeltetik némi radikális nyitottság is a vastag pénztárca mellé. A lábujjaik mindenesetre megköszönik azoknak, akik ilyen progresszíven állnak a cipőhordáshoz, mert régóta nem lélegezhettek ilyen jót egy hasonló darabban.

MSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWD
1 / 6
MSCHF BWD Forrás: MSCHF

Nike Dunk Low “Setsubun”

Érkezés: április 11.
Retail ár: 120 dollár (kb. 42 ezer forint)

Szintén április 11-én droppol a Nike egyik új limitált Dunk Low-ja, amely egy japán ünnep, a tavaszt előrejelző Setsubun előtt tiszteleg. Az egyik legismertebb szokás ilyenkor, hogy pirított szójababot szórnak el az emberek, hogy elijesszék a gonoszt és a démonokat. Világosbarna alapszín borítja a cipőt, khaki és sötétbarna feliratokkal. A Nike-logó lila színben pompázik csak úgy, mint a cipőnyelv és a bélés. Megfigyelhető még a sarok hátsó részébe hímzett „démon“, illetve egy festmény, Utagawa Kuniyoshi késői Edo-korszakból (1840-es évek) származó műalkotása, amely egy Kintart nevű alakot ábrázol, aki a legenda szerint nagy démonölő harcos volt.

Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"
1 / 10
Nike Dunk Low "Setsubun" Forrás: Nike

Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció

Érkezés: valamikor áprilisban
Ár: ?

A chicagói kisiparos, Joe Freshgoods a kortárs rapperek egyik közkedvelt streetwear-tervezője, aki többször összeállt már a New Balance-szal, mindig óriási sikerrel. Bár úgy volt, hogy tavaly októberben érkezett utolsó kollabjuk, Freshgoods pár hete posztolt Instagramon, hogy új, „Beneath the Surface“ nevű kollekciójuk valamikor áprilisban droppol majd. Úgy tűnik, a pakk három különböző modellt tartalmaz: két színvilágban kapható 610-est, illetve egy Rainier bootot. Sajnos sok mindent homály fed egyelőre a megjelenéssel kapcsolatban, de azt a lenti Insta-carouselben láthatjuk, hogy a hónap egyik legemlékezetesebb dropja lesz.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Joefreshgoods (@joefreshgoods) által megosztott bejegyzés

Felmérés:
Ha bármelyiket copolhatnád az öt közül (egy álomvilágban), melyik lenne az?
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low
MSCHF BWD
Nike Dunk Low “Setsubun”
Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció valamelyike
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
50 %
Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low
17 %
MSCHF BWD
0 %
Nike Dunk Low “Setsubun”
17 %
Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció valamelyike
17 %