2023.4.2 11:43
Olvasási idő 2:21
Maier Péter

Havi sneakerjelentés – Ezeken a darabokon lesz a reflektorfény áprilisban cipőfronton

Havi sneakerjelentés – Ezeken a darabokon lesz a reflektorfény áprilisban cipőfronton
Forrás MSCHF
DIVAT CIPŐK NIKE SNEAKER

Sorozatunkban minden hónapban sorra vesszük az általunk „legkeményebbnek“ titulált új sneakereket. Április talán az eddigi legbrutálisabb: a várva várt Virgil Abloh-darabtól a két oldalról felvehető, sokkolóan kinéző új MSCHF-cipőig, van itt minden.

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”

Érkezés: április 26.
Retail ár: 150 dollár (kb. 52 ezer forint)

Hat évvel ezelőtt Travis Scott és a Jordan brand feje tetejére állították a sneakervilágot a fordított Swoosh logóval ellátott cipőikkel. Sokak szerint a kollaboráció utolsó Jordan 1-ese láthat napvilágot április 26-án, ugyanis a rapper és a Nike más közös modellekben gondolkodik. Előbb azonban érkezik a Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG  „Oliva“ színvilágban, amelyen a fantázianevet kölcsönző oliva szín a fordított (és nem fordított) Nike-logón és a külső talpon jelenik meg. La Flame és a Jordan együttműködésének új darabja gyerek- illetve női méretben jelenik majd meg az SNKRS-ön, a travisscott.com-on, illetve néhány kijelölt üzletben. 

Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
Galéria megtekintése
(13)

Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low

Érkezés: április 5.
Retail ár: ? (aukció lesz)

Gyötrelmes hónapok, évek állnak a sneakerheadek mögött, amelyek kemény várakozással teltek. Virgil Abloh egyik utolsó tervének megjelenése értelemszerűen elhúzódott sajnálatos, 2021 novemberi halála miatt. A kétféle színvilágban kapható Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low először a 2019-es párizsi divathéten lett elhintve, a darabot Abloh egyfajta tisztelgésnek szánta Leonard "Futura" McGurr graffitiművész előtt. Két colourway-ben készült el: ezek a UNC, illetve a Syracus, előbbiben a kék, utóbbiban a narancssárga dominál, és mindkettő egy-egy egyetemi kosárlabdacsapat brandjéből inspirálódott. Az év egyik legjobban várt cipőjére mondjuk hiába csorgatjuk a nyálunkat, ugyanis közel lehetetlen lesz hozzájutni, április 5-én mindössze 4-4 párt bocsátanak aukcióra a Sotheby's oldalán.

Off-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk LowOff-White™ x Futura x Nike Dunk Low
Galéria megtekintése
(8)

MSCHF BWD

Érkezés: április 11.
Retail ár: ?

Aznap, amikor Magyarországon a költészet napját ünnepeljük, a MSCHF kreatív stúdió is egy költői túlzásokkal tűzdelt darabbal érkezik. Ők azok a brooklyni brand, akiknek a híres piros csizmát köszönhetjük, ezúttal pedig egy olyan cipővel érkeznek, amelyet mindkét oldala felől hordani lehet. Nem vicc, a BWD lépőt mindkét irányból fel tudjuk venni. „Next-level alkotás“ – írják a Hypebeasten, és valóban next-level, az már szubjektív, hogy melyik irányba. A szandálként is remekül funkcionáló cipő április 11-én jelenik meg, egyelőre ismeretlen áron, de nem lepődnénk meg rajta, ha a piros csizmához hasonlóan ez is kevesek kiváltsága lenne – bár az is elképzelhető, hogy csak kevesek vágynak ilyesfajta kiváltságra, hiszen az ilyen statement lébbelikhez szükségeltetik némi radikális nyitottság is a vastag pénztárca mellé. A lábujjaik mindenesetre megköszönik azoknak, akik ilyen progresszíven állnak a cipőhordáshoz, mert régóta nem lélegezhettek ilyen jót egy hasonló darabban.

MSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWDMSCHF BWD
Galéria megtekintése
(6)

Nike Dunk Low “Setsubun”

Érkezés: április 11.
Retail ár: 120 dollár (kb. 42 ezer forint)

Szintén április 11-én droppol a Nike egyik új limitált Dunk Low-ja, amely egy japán ünnep, a tavaszt előrejelző Setsubun előtt tiszteleg. Az egyik legismertebb szokás ilyenkor, hogy pirított szójababot szórnak el az emberek, hogy elijesszék a gonoszt és a démonokat. Világosbarna alapszín borítja a cipőt, khaki és sötétbarna feliratokkal. A Nike-logó lila színben pompázik csak úgy, mint a cipőnyelv és a bélés. Megfigyelhető még a sarok hátsó részébe hímzett „démon“, illetve egy festmény, Utagawa Kuniyoshi késői Edo-korszakból (1840-es évek) származó műalkotása, amely egy Kintart nevű alakot ábrázol, aki a legenda szerint nagy démonölő harcos volt.

Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"Nike Dunk Low "Setsubun"
Galéria megtekintése
(10)

Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció

Érkezés: valamikor áprilisban
Ár: ?

A chicagói kisiparos, Joe Freshgoods a kortárs rapperek egyik közkedvelt streetwear-tervezője, aki többször összeállt már a New Balance-szal, mindig óriási sikerrel. Bár úgy volt, hogy tavaly októberben érkezett utolsó kollabjuk, Freshgoods pár hete posztolt Instagramon, hogy új, „Beneath the Surface“ nevű kollekciójuk valamikor áprilisban droppol majd. Úgy tűnik, a pakk három különböző modellt tartalmaz: két színvilágban kapható 610-est, illetve egy Rainier bootot. Sajnos sok mindent homály fed egyelőre a megjelenéssel kapcsolatban, de azt a lenti Insta-carouselben láthatjuk, hogy a hónap egyik legemlékezetesebb dropja lesz.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Joefreshgoods (@joefreshgoods) által megosztott bejegyzés

Felmérés:
Ha bármelyiket copolhatnád az öt közül (egy álomvilágban), melyik lenne az?
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low
MSCHF BWD
Nike Dunk Low “Setsubun”
Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció valamelyike
Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG “Olive”
46 %
Off-White™ x Futura x Nike Dunk Low
15 %
MSCHF BWD
0 %
Nike Dunk Low “Setsubun”
23 %
Joe Freshgoods X New Balance „Beneath the Surface“ kollekció valamelyike
15 %