2023.10.31 12:56
Olvasási idő 0:52
Masszi-Rigó Csilla

Bemutatták Budapest hivatalos tortáját, mogyorós-csokis finomságot kóstolhatsz a főváros 150. születésnapján

GASZTRO BUDAPEST SÜTEMÉNY VENDÉGLÁTÁS

Az Auguszt cukrászda Natalis nevű tortakreációjával lesz érdemes ünnepelni november 17-én Budapest születésének 150. évfordulóját.

Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása – Müller Csilla kreációja – nyert el.

Öt döntős torta közül választotta ki a szakmai zsűri a Budapest 150 Tortát, ami november 17-től lesz kapható a cukrászdákban – olvasható a Budapest Brand sajtóközleményében.

Natalis, az Auguszt Cukrászda alkotása lett Budapest tortája. Forrás Budapest Brand nZrt./ Facebook

A Magyar Cukrász Ipartestület és a Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand nZrt. nyitott pályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára. A cél egy olyan torta megalkotása volt, amely alapanyagaiban a múltat idézi meg, küllemében azonban a mai kort és a jelenkori trendeket képviseli. A pályázatra nevezhettek cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások, illetve vendéglátóipari szakképző iskolák is.

Így nyerte meg a versenty a Natalis, amelyet alkotója, Müller Csilla az alábbi szavakkal jellemzett:

Megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (Dobos torta, Eszterházy torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik. Arra törekedtünk, hogy a kiírásban szereplő alapanyagok közül megtaláljuk azt a hármat, amely szerintünk a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát tudjuk elérni. Így esett a választásunk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra. A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást.

Budapest tortáját november 17-től lehet megkóstolni ezekben a cukrászdákban