A cikk a La Roche Posay megbízásából készült.
2023.11.3 16:35
Olvasási idő 3:01
Maier Péter

Meggyűlik a bajod az aknéval? Vedd fel a kesztyűt arcbőrünk ősellensége ellen a La Roche-Posay áttörő új formulájával!

Meggyűlik a bajod az aknéval? Vedd fel a kesztyűt arcbőrünk ősellensége ellen a La Roche-Posay áttörő új formulájával!
Forrás La Roche-Posay
ÉLETMÓD ARCÁPOLÁS BŐRÁPOLÁS PATTANÁS SKINCARE

Az akné jelenleg az egyik legelterjedtebb bőrgyógyászati problémánk, amelyre folyamatosan igyekeznek választ adni a kutatók. Lehet, hogy most megtalálták az eddigi leghatékonyabb formulát ellene? Bemutatkozik az Effaclar Duo+M.

A bőrprobléma, amely a tinédzserek 80 százalékát érinti

A „pattanás”, a „mitesszer” és a „göb” szavak fiatalok millióinak mumusait jelölik, mögöttük azonban gyakran egy főgonosz áll: úgy hívják, „acne vulgaris“, vagy a köznyelvben akné. Ez egy hormonok által okozott, zsíros bőrre jellemző állapot, amely során a faggyúmirigyek túlzott mértékben termelik a faggyút, aminek következtében a pórusok eltömődnek, és – jobb esetben – mitesszerek alakulnak ki. A rosszabb eset az, mikor baktériumok szaporodnak el a felgyülemlett faggyúban, ez pedig gyulladást okoz, és pattanások, göbök vagy ciszták alakulnak ki.

Az akné az egyik legelterjedtebb bőrprobléma, a tinédzserek 80 százalékát, illetve a felnőttek 40 százalékát érinti. Konkrétan a nyolcadik leggyakoribb betegség a világon, és elsődleges oka annak, hogy bőrgyógyászhoz járunk. A kutatások szerint súlyos hatása van az érintettek önbizalmára és mentális egészségére, az adatok szerint az aknéval szenvedők közel harmada kerüli a nyilvános szereplést, és több mint 43 százalékuk gondol a betegség okozta hegekre meghatározó tényezőként a szociális kapcsolatainak alakulása szempontjából. 

Mondhatjuk tehát, hogy az akné az arcápolás egyik nagy főgonosza, egyik oka, ami miatt így nézünk ki minden reggel és este:

Na jó, azért talán nem pont így nézünk, de azért sokszor így érezzük magunkat a lefekvés előtti skincare routine során, vagy tévedek? Forrás Netflix

Na persze, ideális esetben. Mi, férfiak ugyanis nagyrészt a fogmosásig jutunk el a reggeli-esti higiéniai körben, és csak néhányunk – kutatások szerint nagyjából a férfiak harmada – mossa meg az arcát. (A hidratálásról ne is beszéljünk.) Úgyhogy, srácok, már csak a fenti okok miatt is ideje odaállni a csajotok mellé a csaphoz, és ha már ott vagytok, ajánlunk egy jó cuccot arra, hogy felvegyétek a kesztyűt az akné ellen.

Kiemelt tartalom
Először találtak naptejmaradványokat az Északi-sarkvidéken – de mit jelent ez a bolygóra nézve? Először találtak naptejmaradványokat az Északi-sarkvidéken – de mit jelent ez a bolygóra nézve? 2024.2.29 18:46

A barátnőtöknek már valószínűleg nem kell bemutatni a La Roche-Posay-t, amely a bőrgyógyászok által legtöbbet ajánlott márka világszerte. Idén izgalmas új termékkel érkeztek, amelyben egy újféle hatóanyag munkálkodik azon, hogy napról napra szebb arcbőrrel keljünk ki az ágyból.

Áttörés az arcápolásban

A bőrápolás globális bestseller márkája új tudományos területtel, egy még jobb
formulával és minden eddiginél erősebb klinikai bizonyítékokkal hozza el az akné elleni küzdelem újgenerációs termékeit.

Az akné elleni küzdelem kutatások szerint a tinédzserek 80 százalékát érinti Forrás Getty Images

Az elmúlt évtizedben a tudományos publikációk általánosan az akné súlyosságáért és szaporodásáért felelős baktériumra (c.acnes) összpontosítottak. Nemrég azonban új technológiák tették lehetővé a mélyebbre történő betekintést a bőr mikrobiomjába: a c. acnes alcsoportjaiba és altípusaiba, az úgynevezett filotípusokba. Ez a felismerés segít olyan hatóanyagok kifejlesztésében, amelyek a mikrobiom-tudomány erejével célozzák meg a c. acnes IA1-et a gyors hatékonyságért, kiegyensúlyozva a bőr mikrobiomját, hogy csökkentsék a bőrhibákat és a faggyú túltermelését közvetlenül annak forrásánál.

Soha nem látott hatékonysággal az akné ellen

A fent leírtaknak köszönhetően a La Roche-Posay legújabb terméke olyan újszerű hatóanyagokat tartalmaz, amelyeket eddig nem használtak az akné ellen. Az Effaclar Duo+M minden bőrtónuson, érzékeny bőrön, súlyos bőrhibákon és már 10 éves korú aknés betegeken is bizonyított. A tesztek során több mint 17 ezer, 10 és 79 év közötti betegen próbálták ki a krémet, a tesztalanyok pedig a világ minden tájáról származó, különböző bőrszínű emberek voltak.

Az EFFACLAR DUO+M 17 ezer fős mintán bizonyított Forrás La Roche-Posay

Ezek során egyértelműen bebizonyosodott, hogy az Effaclar Duo+M hármas hatékonyságot nyújt: a mitesszerek, a pattanások és a foltok ellen egyaránt bevált. Ráadásul rövidtávon is: már nyolc órán belül látható volt, hogy csökkentette a bőrhibákat, a pirosságot, a mitesszereket, a pórusokat és a többletfaggyút, egyértelműen megszépítve a bőr textúráját. Mindemellett arra is döntő bizonyítékok születtek, hogy a krém együtt használható akné elleni gyógyszerekkel.

Kiemelt tartalom
Egész életünkben védekeznünk kellene ellene, de sokan nem tudjuk, hogyan – Ezek a bőrrák különböző típusai Egész életünkben védekeznünk kellene ellene, de sokan nem tudjuk, hogyan – Ezek a bőrrák különböző típusai 2024.1.31 16:27

Nem magától értetődő az sem, hogy egy arcápolási termék milyen környezeti hatásokkal bír. Az Effaclar Duo+M mind a víz-, mind a karbonlábnyomát tekintve kiemelkedő, minden eddiginél fenntarthatóbb, úgyhogy ha eddig nem is gondoltál rá, hogy a skincare-rutinod része a bioszféra szennyezésének, most legalább tudod, hogy e tekintetben is jó választás La Roche-Posay új terméke.

És ha felmerül a kérdés, hogy milyen tisztítógélt használj hozzá – hiszen az akné kezelésének első és alapvető lépése a tisztítás –, arra is pro tippünk van: a best seller Effaclar tisztító gél most az új, mikrobiom-tudományon alapuló Phylobioma hatóanyaggal lett kiegészítve. Túllép az egyszerű tisztításon, és az IA1 filotípust célozza az aknés bőr kiegyensúlyozásáért és a bőr pH-értékének szinten tartásáért.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

La Roche-Posay International (@larocheposay) által megosztott bejegyzés

A megújult csomagolásban érkező tisztítógél illatmentes, hipoallergén, ráadásul nem is komedogén, tehát nem áll fenn annak a veszélye, hogy pattanásokat okozna. Az Effaclar Duo+M-mel együtt az Effaclar tisztítógél belövi az aknéval szenvedők számára a tökéletes kétlépéses bőrhibák elleni rutint. Külön felhívnánk a figyelmet arra, hogy a gél – ahogy az lenni szokott a La Roche-Posay termékeinél – környezetbarát, újratölthető tasakban is kapható, aminek köszönhetően folyamatosan újratöltheted az eredeti flakont, ezzel 73 százalékkal csökkentve a műanyag mennyiségét, minimalizálva a környezeti hatást. Jól hangzik, nem?

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!