2023.10.16 17:30
Olvasási idő 4:55
Csáka Eszter Csáka

Heti horoszkóp: lakásfelújítás, balhék és baráti intrikák is várhatnak rád a héten

Heti horoszkóp: lakásfelújítás, balhék és baráti intrikák is várhatnak rád a héten
Forrás Mátrai Cintia/ Refresher Magyarország
ÉLETMÓD HOROSZKÓP

Most megtudhatod, mire számíthatsz a csillagjegyed alapján a következő hét napban.

Kos

Kos Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Kosként általában képtelen vagy lelassulni, imádsz pörögni, és ha valamilyen feladatot kell elvégezned, azon nyomban és szupersebességgel akarod letudni. A héten viszont érdemes lehet kicsit visszavenned a tempóból, és még mielőtt nekiállsz a dolgaidnak, gondold végig, hogy nincs-e egy olyan opció, amivel könnyebben és egyszerűbben tudod teljesíteni a feladatokat. Mielőtt cselekedni kezdesz, vizsgáld meg, hogy mi motivál, hogyan érzed magad adott helyzetekben, hiszen a környezeteddel való kapcsolatod vagy konfliktusod sokszor befolyásol a munkavégzésedben. A héten könnyen feszültté válhatsz, ennek pedig egy kapcsolatod láthatja kárát. Igyekezz türelemmel lenni a barátaid és családod felé is!

Bika

Bika Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A napokban lehet, hogy kicsit óvatosabban kellene kritizálnod a környezeted. Híres vagy arról, hogy mindenről megvan a véleményed, és azt hangoztatod is. Ellenben ha más kritizál valamit rajtad, nagyon gyorsan megsértődsz. Lehet, hogy ezen a tulajdonságodon most érdemes lenne elgondolkodnod, hiszen könnyen megeshet, hogy egy szeretteddel kerülsz konfliktusba emiatt. Gondold át, hogy miért érzed szükségét annak, hogy megmondd, te hogyan cselekednél egy helyzetben, ahelyett, hogy szimplán támogatóbb és együttérzőbb lennél. A héten lehet, hogy kicsit nehezebben fókuszálsz a munkára, de ne aggódj, ha nem tudsz koncentrálni, kicsit hagyd abba, és oldd fel a benned lévő feszültséget. Figyelj a belső hangodra és arra, hogy mire van szükséged. Próbálj meg egy kicsit kikapcsolni és időt tölteni magaddal és a gondolataiddal, hogy maximálisan feltöltődhess.

Ikrek

Ikrek Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A héten könnyen előfordulhatnak hangulatingadozások, de csak azért, mert változóban van az életed. Igyekszel új szokásokat bevezetni, ahogy próbálsz megszabadulni néhány károstól. Ne add fel, hiszen minden apró lépésekkel kezdődik! Ne akarj egyszerre mindenen változtatni, mivel az még soha senkinek nem vált be! A napokban figyelj arra, hogy még véletlenül se beszéld ki a környezeted, ne oszd meg a barátaid titkait másokkal, és ne pletykálj annyit, mint általában, mivel most nagy eséllyel mindez visszaüthet rád. Imádsz kommunikálni, ez kétségtelen, mostanában azonban érdemes lenne jobban odafigyelned arra, hogy kinek és mit mesélsz el. 

Rák

Rák Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Hajlamos vagy olyan helyzetbe kerülni – vagy hozni magad –, amikor másoknak segítesz, legyen az rokon, barát vagy akár csak egy közvetett ismerős. Azonban fontos lenne megértened, hogy a saját energiakészleted sem véges, hiszen annak ellenére, hogy nagyon szeretsz adni, muszáj odafigyelned arra is, hogy te is kapj. Nem tudsz másokon segíteni, amíg magaddal nem vagy kibékülve. Próbálj meg időt szánni saját magadra, illetve olyan dolgokra fókuszálni, amik boldoggá tesznek és feltöltenek. Menj el moziba, színházba, nézz meg egy kiállítást, tölts időt a barátaiddal, a partnereddel! A lényeg, hogy olyan programokon vegyél részt, amiken jól érzed magad, hogy feltölthesd az energiaszinted.

Oroszlán

Oroszlán Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Érdemes lehet odafigyelned a környezetedben lévő személyekre, akár a munkahelyeden, akár a barátságaidban, hiszen a héten kiderül, hogy valaki nem az, akinek mutatja magát. Lehet, hogy egy kisebb félreértésről van szó, de könnyen lehet az is, hogy nem olyan jó barát vagy kolléga, mint hitted. Figyelj az apró jelekre, mivel ez a konfliktus a hét vége felé bontakozik ki teljes egészében. Nem feltétlenül kell, hogy rossz véget érjen ez a kapcsolat, de mindenképp érdemes időt szánni rá és tisztázni az egészet. A napokban szárnyal a kreativitásod, azonban valahogy csak nehezen vagy egyáltalán nem tudsz koncentrálni a mindennapi teendőidre. Próbálj meg kicsit kikapcsolódni, relaxálni, hogy aztán friss fejjel vághass neki a dolgaidnak!

Szűz

Szűz Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Egy egészen aprónak tűnő nézeteltérés most akár óriási balhéba is torkollhat. Érdemes lenne átgondolnod, hogy tényleg bele akarsz-e menni részletesen a konfliktusba, vagy inkább csak hagyod leülepedni a dolgot. Bárhogy döntesz, készülj fel, hogy nem feltétlen lesz jó vége a történetnek. Makacs vagy, és nem mindig tudod meghallgatni a másik oldalt, sokszor hajlamos vagy csak a magad igazát hajtogatni, míg a másik fel nem adja. Lehet, hogy ezen a tulajdonságodon érdemes lenne dolgozni, hiszen ez a hét számodra főként erről a konfliktusról szól majd – feltéve, ha elindítod a lavinát. Gondolj arra is, hogy mennyire fontos jóban lenned az adott személlyel, és hogyan érintene, ha rossz viszonyban lennétek.

Mérleg

Mérleg Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Biztos vagy benne, hogy a személyes tered tökéletesen megfelelő számodra? Lehet, hogy jót tenne, ha kicsit átalakítanád az otthonodban lévő berendezéseket, hogy még otthonosabban és komfortosabban érezd magad. Ne gondold túl, ha már régóta felújítást tervezel, és emlékezz rá, hogy nem kell mindent egyszerre megcsinálni. Haladj apró lépésekben, és próbálj egyszerre csak egy területre fókuszálni! Például, ha nehezen alszol el mostanában, próbálj meg picit változtatni a hálószobádban valamit, de akár azt is megteheted, hogy egy csendesebb szobába vagy sarokba költözteted az ágyad. Jusson eszedbe, hogy nem kell szenvedned a saját otthonodban. Ha vannak lakótársaid, hívj össze egy gyűlést, és mondd el nekik, min szeretnél változtatni a lakásban.

Skorpió

Skorpió Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Egy ideje feszült vagy, mert magadban tartottál néhány dolgot. Fontos lenne, hogy kiadd magadból az érzéseidet és a véleményed is, hiszen másképp csak felgyülemlik benned a rengeteg érzelem, amit majd nem tudsz hová tenni. Mindig jobb az őszinteség, és hogy meg tudd beszélni az adott személlyel a problémákat, minthogy magadban temesd el azokat. Vedd elő a legjobb, asszertív éned, és nyugodtan, kellemes környezetben próbáld meg átbeszélni a sérelmeidet a másik féllel. Hidd el, ha megfelelően kommunikálsz, pozitív végkimenetele lehet a beszélgetésnek, amitől te is megnyugszol, sőt, az is lehet, hogy a kapcsolatotok minősége is magasabb szintre lép ezáltal. Itt az ideje, hogy végre kifejezd a szükségleteidet, és meghúzd a határokat a környezeted számára. 

Nyilas

Nyilas Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

A héten lehetséges, hogy kicsit átalakul a baráti társaságod. Óvatosan válaszd meg, hogy kivel barátkozol és kinek adsz bizalmat, hiszen van rá esély, hogy valaki, akit a barátodnak gondoltál, elárul, esetleg kikotyog bizalmas információkat az életedről. Az is lehet, hogy manipulálni próbál majd, és ha nem figyelsz oda, simán eléri a célját. Járj nyitott szemmel, ne hagyd, hogy könnyen befolyásoljanak, és állj ki a véleményed mellett! Lehet, hogy jobb lenne, ha pár napig nem keverednél mély, személyes beszélgetésekbe nyilvános helyeken, hiszen lehet, hogy olyan valaki is hallja azt, aki szeret más magánügyein csámcsogni.

Bak

Bak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Ha elhatározol valamit, szinte semmi sincs, ami eltántoríthat a célodtól. Szerencsére képes vagy kitartóan dolgozni és mindig a célod lebeg a szemed előtt. Érdemes lenne most is a hosszú távú céljaidra, vágyaidra koncentrálnod, hogy újra azok elérése felé vehesd az irányt. Nem kell sokat dolgoznod és várnod ahhoz, hogy eredményt érj el, elegendő, ha apró lépésekben haladsz. Teljesen természetes, ha kicsit bizonytalan vagy magaddal és a döntéseiddel kapcsolatban, időnként mindenki megkérdőjelezi ezeket. Próbálj egy olyan tevékenységet, elfoglaltságot találni, ami kicsit kikapcsol és feltölt! 

Vízöntő

Vízöntő Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Tudsz csapatjátékos is lenni, ha akarsz, mindig odafigyelsz mások érzéseire, és igyekszel nem megbántani senkit. Lehet, hogy most kialakul egy konfliktus egy hozzád közel álló személlyel, amit kellő nyitottsággal könnyedén meg tudtok oldani. Igyekezz érthetően és tisztán elmondani, hogy mi a problémád, de hallgasd meg a másik sérelmeit is. Ha csak arra figyelsz, hogy úgy éld az életed, hogy az másoknak jó legyen, soha nem fogsz tudni fejlődni. Húzd meg a határaid, és állj ki magadért, valamint vállald fel az érzéseidet!

Halak

Halak Forrás REFRESHER / Mátrai Cintia

Lehet, hogy megismersz valakit a héten, akivel már az első percben úgy érzitek, megvan a közös nevező. Ne siesd el azonban az ismerkedést, ne add ki minden titkodat rögtön, hiszen nem is ismered még az illetőt! A bizalmat ki kell érdemelni, ne nyílj meg az első percben, hagyj időt, hogy elmélyedjen a kapcsolat. Lehet, hogy nem az, akinek mutatja magát, emiatt nem érdemes mindent megosztanod magadról. A munkahelyeden most kicsit zűrösebben alakulhatnak a dolgok, de ne add fel, légy egy kicsit kitartóbb, mint szoktál, és meglátod, hamar meglesz az eredménye. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!