2023.10.13 9:13
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Horrorrajongók figyelem, érkezik a Halloween sorozat

FILMEK + SOROZATOK HALLOWEEN HORROR SOROZATOK

A 13 filmből álló filmsorozat után hamarosan érkezhet a Halloween sorozat is.

A Bloody Disgusting számolt be először a Miramax diadaláról az A24 felett a Halloween franchise televíziós jogaiért folytatott harcban. A horror franchise nagyon is jövedelmező lehet a hanyatlásnak indult Miramax számára, így komoly konkurenciája lehet a horrorműfaját megújító stúdiónak.

A késes sorozatgyilkos először John Carpenter 1978-as horrorklasszikusában tűnt fel, mely elhozta a színészi áttörést Jamie Lee Curtis számára. Ezt további 12 film követte, melynek legfrissebb darabja tavaly került a mozikba.

A Miramax korábban olyan klasszikusokat forgalmazott, mint a Ponyvaregény, Good Will Hunting és az Amélie csodálatos élete, azonban újabb filmjei sorra megbuktak. A csaj nem jár egyedül remake-je A srác nem jár egyedül, Addison Rae TikTokerrel a főszerepben nem nyerte el sem a közönség, sem a kritikusok tetszését, ahogy a Confess, Fletch sem.

A tekintélyes A24-nak sincs oka panaszra. Szert tett a nem csak Paris Hilton memoárjának, hanem a Péntek 13 horror klasszikus televíziós jogaira is, tehát borzongásban nem fogunk hiányt szenvedni. Olyan sikerfilmeket köszönhetünk a stúdiónak, mint az Örökség, Midsommar és a Bodies Bodies Bodies Bodies című sötét vígjáték.