2023.10.12 9:44
Olvasási idő 0:49
Masszi-Rigó Csilla

Hat óra munka ötmillió dollárért? Hamarosan Kendall Jennerrel és Snoop Dogg-gal is chatelhetsz a Facebookon

TECH-TUDOMÁNY KENDALL JENNER MESTERSÉGES INTELLIGENCIA META MR BEAST TOM BRADY

Van olyan híresség, akinek hat óra munkáért cserébe 5 millió dollárt adott a Meta.

A Meta a múlt hónapban mutatta be Connect elnevezésű rendezvényén a hírességek képmásával ellátott mesterséges intelligencia asszisztens funkcióját, melyhez olyan celebritások adták arcukat, mint például Kendall Jenner, Snoop Dogg vagy a hétszeres Super Bowl-győztes amerikai focista Tom Brady.

A hírességek arcával ellátott asszisztensek – bár nem a valódi nevükön – hamarosan bárki számára előhívhatóak lesznek a Meta rendszerében, most azonban az is kiderült, milyen fizetést kaphattak néhány órányi munkáért azok, akik feláldozták arcukat a mesterséges intelligencia oltárán. 

A The Information híre szerint a tucatnyi híresség arcképével működő chatbot elkészítéséhez a szereplőknek nagyjából 6 órát kellett eltölteniük egy stúdióban, munkájukat pedig igazán megfizette Mark Zuckerberg vállalata, van ugyanis olyan közreműködő, aki 5 millió dollárt kap az arcának felhasználásáért.

Az új chatbot persze igyekszik egyértelműen tudtára adni a felhasználóknak, hogy nem az igazi Jenner-lány és Tom Brady a beszélgetőpartnere: míg Kendall Billie néven jelenik meg (egyfajta jófej lánytestvérként tanácsokat adva az internetezőknek), addig Brady chatbotjának neve Bru lesz, aki a maga pikírt és kioktató stílusában válaszol majd bármilyen sporttal kapcsolatos kérdésedre. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés

A Meta több celebet, sportolót, youtubert és tiktokkert is felkért a munkára, így a jövőben bárki beszélgethet majd Paris Hilton, Naomi Osaka, Mr. Beast vagy éppen Charlie D'Amelio mesterségesen generált hasonmásával.