2023.10.10 12:28
Olvasási idő 1:20
Szöllősi Anna

Pálfi Györggyel és a Margaret Islanddel készít közösségi filmet a McDonald’s, amiben akár te is szerepelhetsz

GASZTRO GYORSÉTTEREM MARGARET ISLAND MCDONALD'S

Ha esetleg otthon porosodna egy mekis születésnapi zsúrt megörökítő VHS-kazetta, akkor most ideje lehet elővenni, most ugyanis könnyen halhatatlanná válhatnak a családi archívumban őrzött kincsek.

A hazai McDonald’s úgy döntött, hogy 35. évfordulója alkalmából egy közösségi projektet indít, és a Mekihez köthető személyes történetekből készít filmet, derül ki a gyorsétteremlánc keddi közleményéből.

Az emlékmontázshoz a tartalmat az elmúlt évtizedek vendégei és dolgozói, a zenét a Margaret Island, a végső képi világot pedig korunk egyik legsikeresebb magyar rendezője, Pálfi György biztosítják majd.

Forrás McDonalds

Az elmúlt 35 évben számos különleges eseménynek és élménynek adtak otthont a hazai McDonald’s éttermek. Sokaknak egy emlékezetes szülinapi zsúrt, két bulihelyszín közötti megállót, vagy egy szokatlan randi- vagy akár eljegyzési helyszínt; ezreknek az első munkanapot, az első fizetést, az első előléptetést, vagy akár egy támogató csapatot és az összetartozás emlékét jelenti a Meki. A McDonald’s most az erre dedikált weboldalon arra kéri vendégeit, valamint jelenlegi és korábbi munkatársait, hogy az élményeikről készült videóikkal és képeikkel váljanak maguk is a közösségi filmjének részévé.

Kiemelt tartalom
Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája Visszatér a McDonald's legcsípősebb hamburgere és falatkája 2024.4.16 18:02

A VHS-kazetták, előhívatott analóg fotók és újabb mobilos tartalmak mellett a hangulatért a Margaret Island dalszerzői felelnek majd, akik kifejezetten ehhez a projekthez írják új dalukat. A változatos képi világokat és pillanatokat a Final Cut – Hölgyeim és Uraim című montázsfilmet is jegyző Pálfi György fűzi majd össze.

Mindannyiunknak vannak nosztalgikus Meki-élményei, gyerekkorunkban mindig egy program volt, ha elmentünk enni, nem beszélve az ott tartott szülinapokról

– idézték fel a Margaret Island tagjai.

„Zenészként az országot éjjel-nappal bejárva kellemes trigger, ha meglátjuk valahol az étterem logóját, hiszen pontosan tudjuk, hogy mire számíthatunk. A Meki sokunk számára találkozási csomópont: akár egy találkahely egy vidéki indulás előtt, vagy egy rögtönzött zenekari megbeszélés helyszíne. Megtisztelő, hogy a szülinapi ünnepléshez a magunk módján mi is hozzájárulhatunk.”

Forrás McDonalds

„A McDonald's része a magyar kultúrának. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy kapott egy magyar nevet: Meki. Mint a filmszínház, amit mindenki csak mozinak hív. Számomra is többet jelent, mint gyorséttermet. A sült krumplin túl találkozóhelyet, gyerekkoromban a rendszerváltást. A Régiposta utcai Meki megnyitása egy nyugati berendezkedésű világ egyik első konkrét megjelenése volt Budapesten. Manapság már generációkon átívelő szerepet tölt be a családunk életében. Nagyon várom, hogy ezekről az élményekről közösen készíthessünk filmet a közönséggel” – tette hozzá Pálfi György.