2023.10.9 16:03
Olvasási idő 1:06
Maier Péter

20 millió euróval többet ér Szoboszlai Dominik

SPORT FOCI SZOBOSZLAI DOMINIK

Ami viszont nem ér olyan sokat: az efféle értékbecslések.

A profi labdarúgók értékének becslésével foglalkozó Transfermarkt frissítette az angol Premier League-bajnokság focistáinak becsült árait.

Legnagyobb örömünkre ezúttal már két magyar játékos is ebbe a merítésbe tartozik:

  • Szoboszlai Dominik a portál szerint 20 millió euróval ér többet, mint tavaly: 70 millió euró (azaz nagyjából 27 milliárd forint) az ára.
  • És Kerkez Milos becsült értéke is nőtt: őt 18 millió euróra becsülik a tavalyi 15-höz képest, amely közel 7 milliárd forintnak felel meg.

Szoboszlai egyébként nagyjából pont ennyiért, 70 millió euróért szerződött Liverpoolba idén nyáron, míg Kerkez Milosért szintén közel 18 milliót fizetett a Bournemouth.

Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy Szoboszlait egy kivásárlási záradéknak köszönhetően szerezte meg „ilyen olcsón“ a Liverpool, ráadásul azóta bizonyított a világ legerősebb bajnokságában, így könnyen lehet, hogy a Transfermarkt kissé alábecsüli azt, hogy mennyit kellene kifizetnie a magyar középpályásért annak, aki a következő ablakban elvinné.

Amikor a Szoboszlai lába elsül Forrás Matt McNulty/Getty Images

Az átigazolási díjakat rengeteg minden tudja befolyásolni: a teljesség igénye nélkül ilyen a fizikai állapot, az aktuális forma, a szerződésből megmaradt évek, a játékos marketingértéke, pozíciója, illetve a vásárló csapat anyagi helyzete és státusza. Az utóbbi években nagyon ritkán fordult elő, hogy összhangban lett volna a Transfermarkt-érték azzal, hogy mennyit fizet ki az adott játékosért egy klub, úgyhogy fontos, hogy a portál adatait némi kritikával kezeljük.


Ettől függetlenül még mindig egy releváns, sokak által követett portálról van szó, és nekünk, magyaroknak óriási tapasztalás azt látni, hogy egy magyar játékosnál 70 millió eurós árcédula van (még akkor is, ha valószínűleg többet ér), így nem csoda, hogy ebből hírt csinál a magyar sportmédia.

Kiemelt tartalom
„A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta „A Wembley-ben állva mintha az utolsó kívánságom teljesült volna“ – Interjú Siklósi Petrával, aki a Nottingham Forestet is fotózta 2024.2.24 10:12

Mindkét klasszissá érő magyar tehetség itthon tartózkodik egyébként, ugyanis válogatottszünet következik: szombaton Szerbia ellen játszik Eb-selejtezőt a magyar válogatott Budapesten, jövő kedden pedig a litvánokhoz látogatnak a mieink.